AA Gent met negen op negen naar gedeelde vierde plaats

Boussoufa maakt het verschil

Boussoufa maakt het verschil

Pëto had veel last met uitblinker Boussoufa en werd nog in de eerste helft vervangen. Foto: © BELGA

Met de 2-1 zege tegen een Brussels met twee gezichten heeft AA Gent het beoogde doel beet: negen op negen en een gedeelde vierde plaats. Na de mislukte competitiestart komen de Buffalo's daarmee op een plaats die ze als lid van de G5 ambiëren. Bewerker van de zege was alweer Mbark Boussoufa, die een voet had in beide doelpunten.

Bij Gent stond Sandy Martens verrassend in de basis ten nadele van Zoko. De ex-international kwam dit seizoen amper 59 minuten in actie, maar dat was voor King George geen belet om hem op de rechterflank te posteren. Brussels startte met de aangekondigde elf. Kristof Snelders kwam terug uit schorsing en verdrong linkspoot Selemani, tegen Anderlecht nog spits-voor-één-dag, naar de bank. Topschutter De Camargo was nog steeds niet fit.

Leekens had vooraf vrees dat de geschorste Vrancken, volgens Mac the Knife de meest onderschatte voetballer in België, op het middenveld node zou gemist worden. Maar een zwak acterend Brussels kon zijn afwezigheid nooit in de verf zetten. De Brusselaars misten duidelijk de motivatie die ze tegen Anderlecht wel hadden.

Na twintig minuten leek de match dan ook al afgelopen. Met dank aan Mbark Boussoufa. De Nederlandse Marrokaan, nog altijd maar 21, opende op het kwartier de score op aangeven van Zoko. Enkele minuten later werd hij gepakt in het strafschopgebied. De nonchalante Smoje besloot op Nys, maar via Boussoufa en de paal kwam de rebound bij Grégoire terecht: 2-0.

Ander gezicht

Brussels-trainer Cartier zag dat het niet goed was en haalde nog in de eerste helft een krasselende Petö en een onzichtbare Culek naar de kant.

Brussels kwam na rust met een ander gezicht uit de kleedkamer en Gent trok zich terug. Wat in de Gentse lucht ging, kwam er ook uit. Kargbo nette via de paal de verdiende 2-1. Brussels voelde dat er meer in zat en Herpoel moest een paar keer goed tussenbeide komen (één keer zelfs redelijk onbesuisd, waardoor Brussels een strafschop claimde). De Brusselse oprisping was echter van korte duur. Gent kwam nog dicht bij de 3-1, maar in de slotfase werd ook de 2-2 nog op de lijn gekeerd. Leekens en co komen nu in de felbegeerde top-vijf terecht.

Beluister de Sjotcast

Corrigeer

Het Nieuwsblad biedt meer dan 1.000 reeksen in 12 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.