Pak het in met bloemen

Pak het in met bloemen

Foto: © Marc Herremans - Corelio

De verpakking is de finishing touch van elk geschenk. Bloembinder Ann Desmet laat florale materialen graag een verrassende verpakkingsrol vervullen. Ze laat zien hoe je met bloemen en groensoorten een geschenk zeer gevoelsmatig en sterk persoonlijk kunt inpakken. Inspirerende ideeën voor een feestelijk jaareinde.

'Aandacht besteden aan het inpakken van een geschenk, is eigenlijk al een geschenk op zich', benadrukt de bloembinder. 'Ervaar het inpakken als een ritueel. Je kiest een geschenk voor iemand die je graag ziet. De verpakking moet dat gevoel uitstralen. Creëer bijvoorbeeld een verband tussen de inhoud van het geschenk en de verpakking. Zo kunt u een flesje parfum inpakken met bloemen die in de reukstof verwerkt zijn.'

'Bloemen vertalen emotie en hebben een eigen symboliek. Zelfs gebruikt als accent vormen ze een meerwaarde voor het ingepakte cadeau. Een florale verpakking biedt een natuurlijke schoonheid. Wie een beetje creatief is, ontdekt in de tuin en in de natuur tal van bruikbare materialen: bladeren, takjes, vruchten, zaaddozen. Verzamel ze en laat ze indien nodig indrogen. Zo heeft u ze bij de hand als hoofd- of bijmaterie van een verpakking.'

Meer dan geschenkentijd

Ann Desmet ervaart het kerstfeest als het scheppen van een atmosfeer die een symbiose vormt tussen de behoefte aan warmte en sfeer enerzijds en soberheid en eenvoud anderzijds.

'Kerstmis en Nieuwjaar zijn meer dan zomaar geschenkentijd. Als bloembinder kun je de spirituele en symbolische betekenis ervan helpen overdragen. Met groenblijvende takken, kaarsen en kransen vorm ik graag tekens van licht, leven, geborgenheid en hoop. Het geven en krijgen van een geschenk is in deze periode nog veel persoonlijker dan anders. Een schreeuwerige, smaakloze verpakking die de inhoud van het cadeau verdringt is uit den boze. Niets is mooier dan iets dat niets nodig heeft om mooi te zijn'.

www.egelantier.be , info@egelantier.be, 056-77.63.96

Corrigeer

IN HET NIEUWS

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees