Klassen schrijven 'technologisch sprookje'

Roodkapje krijgt een gsm

Roodkapje krijgt een gsm

Foto: © verhoogen.be

ruddervoorde - Had Roodkapje een gsm gehad, dan had de Boze Wolf haar zeker nooit te pakken gekregen. En met een gifsensor had Sneeuwwitje nooit van die giftige appel gebeten! Met de nieuwste technologische snufjes zouden de bekende sprookjes er heel anders uit gezien hebben. Vraag het maar aan de zesdeklassers van de vrije basisschool in Ruddervoorde!

Het was een spannende dag gisteren voor klas 6 van de vrije basisschool Baliebrugge in Ruddervoorde. Ze zakten helemaal af naar Leuven voor de prijsuitreiking van een grote Sprookjeswedstrijd. De wedstrijd werd georganiseerd door de RVO-Society en uitgeverij Averbode. De RVO-Society wil kinderen en jongeren laten kennismaken met de nieuwe technieken, zodat jullie later misschien ook onderzoekers kunnen worden. De RVO-Society is een deeltje van IMEC. Dat is een heel modern bedrijf, waar geleerden heel kleine dingen onderzoeken. Nanotechnologie heet dat.

Het was de bedoeling dat de leerlingen van een bestaand sprookje een 'technologisch sprookje' maakten. Dus, om de sprookjesfiguren te redden, moesten de leerlingen de nieuwste snufjes zoals een gsm, een hartslagmeter of een gifsensor gebruiken. De leerlingen van juf Chantal hebben hun verhaal gebaseerd op De drie biggetjes. Hun moderne versie kreeg de titel Chip, Chap en Chop lossen het op! Na een korte toespraak van de directeur van de RVO-Society volgde de prijsuitreiking. Het werd muisstil en jawel... de derde plaats was voor klas 6! De leerlingen sprongen apetrots van hun stoel, juichten en omhelsden elkaar. Een klas uit Wallonië sleepte de zege in de wacht, maar dat kon de pret niet deren. En dus iedereen leefde nog lang en gelukkig...

Corrigeer

IN HET NIEUWS

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees