Dollen als een jong veulen

Dollen als  een jong veulen

Ook al bestond het publiek uit gezapige veertigers en vijftigers, toch deed Santana in geen tijd de massa uit zijn stoel veren. Foto: © GOEDEFROIT MUSIC

58 jaar is hij ondertussen, maar in een nokvol Antwerps Sportpaleis bewees de Mexicaanse meestergitarist Carlos Santana dat hij nog altijd rockt als een jong veulen. Dartelend over het podium en dollend met zijn muzikanten, reeg hij oude en nieuwe nummers naadloos aaneen.

Er stond stoeltjes op het middenplein van de Antwerpse muziektempel, het publiek bestond overwegend uit gezapige veertigers en vijftigers voor wie Santana puur jeugdsentiment is. Maar de eerste gitaartokkel van de Mexicaanse gitaarvirtuoos bleek voldoende om het middenplein uit zijn stoel te hijsen.

En dat publiek bleek Carlos Santana op de voet gevolgd in zijn verjongingskuur die hij midden de jaren '90 wat noodgedwongen ondernam aan de zijde van onder ander Eagle-Eye Cherry, Lauryn Hill en Rob Thomas. Eén noot van de wereldwijde nummer 1-hit Maria Maria bleek voldoende om de zaal compleet op zijn kop te zetten. Santana, die zijn gitaar als een dolgedraaide maar trefzekere Mariachi bespeelde, had net daarvoor de zaal doodstil gekregen met zijn ietwat psychedelische versie van het Concerto de Aranjuez van Joaquin Rodrigo .

Voor B lack Magic Woman nodigde Santana Michael Schrieve achter het drumstel uit, de originele drummer van de band. Toen al wist zowel het publiek als eeuwige hippie Carlos dat de avond niet meer stuk kon, zeker toen ook nog Oye Como Va volgde, een nummer dat ook het aanwezige jonge publiek fluks herkende.

De stergitarist kon de aanwezigheid van dat jonge volkje, nog lang niet geboren toen Santana zich op Woodstock legendarisch maakte, trouwens best smaken. Tegen het einde nodigde hij enkele opgeschoten tieners op het podium uit om gewapend met allerhande tamboerijnen de band doorheen de bisnummers te begeleiden.

Naar het einde toe deemsterde Carlos Santana wel wat weg in eindeloos lijkende gitaarsolo's. Maar toen hij er als uitsmijter ook nog eens Smooth tegenaan gooide, nam enkel nog een kniesoor aanstoot aan dat accidentele gepingel.

(WER)

Corrigeer

IN HET NIEUWS

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees