Malissse kansloos onderuit

Xavier Malisse is uitgeschakeld in de tweede ronde van het Masters Series-tornooi van Rome. De Tsjech Tomas Berdych was in twee sets te sterk: 6-2 en 6-1.

Onze 25-jarige landgenoot kon niet bevestigen na zijn stuntzege dinsdag tegen Gaston Gaudio, het nummer 8 van de wereld. Malisse kwam nooit goed in de wedstrijd. Vooral zijn opslag liet hem in de steek. Hij kreeg in totaal 10 breakpunten tegen en kon maar twee keer zijn eigen opslagspelletje winnen.

Zowel in de eerste als in de tweede set kwam Malisse snel 2-0 achter. In het begin van de match kon hij nog terugkeren tot 2-1, maar daarna liep Berdych 4-1 en 5-2 uit. De tweede set begon nog rampzaliger. Bij 3-0 kon hij pas de eerste keer zijn opslag behouden. En dat was meteen ook de enige keer. De Tsjech won daarna 3 games op rij en haalde de match binnen na iets meer dan een uur spelen.

Malisse blijft dus wisselvallig presteren. Nadat hij een schitterende prestatie levert, kan hij dat in de volgende wedstrijd niet herhalen.

De derde Belg op de wereldranglijst is samen met de Amerikaan Jame Blake wel nog actief in het dubbelspel. In de eerste ronde versloegen ze het duo Roddick en Ginepro. De dubbelpartners spelen waarschijnlijk vandaag in de tweede ronde.

(ICK)

Corrigeer

Het Nieuwsblad biedt meer dan 1.000 reeksen in 12 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.