Zoeken naar Rik Peeters

GEEL - Familie en vrienden van de vorig weekeinde verdwenen Gelenaar Rik Peeters (20) plannen zaterdag een intensieve zoekactie langs de oevers van het Albertkanaal in Geel. Naast Belgische brandweerlui zullen ook Nederlandse speurhondenteams aan de zoektocht deelnemen. De lokale politie Geel leidt de actie in goede banen.Dinsdagavond was er al een zoekactie in de buurt van de brug over het Albertkanaal in Stelen, de plaats was de auto van Rik Peeters is teruggevonden. Lisa Peeters, de zus van Rik, had op de website van Verbroedering Geel een oproep geplaatst om deel te nemen aan de zoekactie.

Meer dan 100 mensen daagden op, maar er werd niets gevonden. Ook niet aan de Drijhoek in Geel waar Rik na een nachtje stappen door zijn vrienden bij zijn auto was afgezet.

Via allerlei contacten heeft de familie Peeters gedaan gekregen dat zaterdag diverse speurhondenteams, waaronder een gespecialiseerd Nederlands team, de omgeving nog eens komen afzoeken. ,,Om de actie veilig te laten verlopen gaan we de jaagpaden links en rechts van het Albertkanaal tussen Stelen en Punt afsluiten voor alle verkeer'', zegt commissaris Marcel Cools. ,,Ook voetgangers, fietsers en vissers, komen er niet langs. Door het aantal passanten te beperken willen we de speurhonden een kans geven.

We zullen er ook op toezien dat de sporen, indien die worden gevonden, gevrijwaard blijven.'' Zondag wordt er mogelijk ook op en in het kanaal gezocht.

Een nieuwe zoektocht, georganiseerd door het parket, is na de politieactie van afgelopen weekeinde nog niet voorzien. Begin volgende week plannen de speurders wel een coördinatievergadering. De onzekerheid weegt ondertussen zwaar op de familie. Omdat Rik een opgewekte kerel was, wordt de optie van een wanhoopsdaad resoluut van de hand gewezen. (MPH)

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio