Overleg over provincieweg Diest-Tienen

BEKKEVOORT/ WAANRODE -

Het provinciebestuur, de politie en de betrokken gemeenten komen nog deze maand bijeen om de penibele toestand van de provincieweg Diest-Tienen (N29) te bespreken. Recent heeft onder meer de dorpsraad van Waanrode op verkeersremmende maatregelen aangedrongen.

Het zestien kilometer lange tracé tussen Assent-Oprit en de Tiense vesten heeft een niet al te beste reputatie: gebrekkige signalisatie en een kaarsrecht wegbeeld leiden er tot zware ongevallen.

Gedeputeerde voor Mobiliteit Julien Dekeyser (VLD) haalt er de statistieken bij: ,,Op het kruispunt met de Klipgaardestraat, net op de gemeentegrens van Bekkevoort en Waanrode-Kortenaken, vielen op zes jaar tijd twintig gewonden. In Bekkevoort, vlakbij het kruispunt met de Eugeen Coolsstraat, telde de politie acht letselongevallen.''

,,Snelheid is de grootste boosdoener'', zegt Dekeyser. ,,Tijdens het overleg met politiezones en gemeenten moeten we zoeken naar structurele oplossingen, maar ook naar kleine aanpassingen die op korte termijn werken.''

De herinrichting van enkele doortochten op het tracé blijkt niet eenvoudig: ,,Je mag niet vergeten dat de N29 een weg voor zwaar transport is. Wegversmallingen zijn niet evident.'' De overheveling van de weg Diest-Tienen naar het Vlaams gewest blijkt verder weg dan ooit. Insiders noemen de gebrekkig onderhouden provincieweg ,,een politieke erfenis''. (GGA)

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio