540 bezwaarschriften tegen bedrijvenzone

SCHERPENHEUVEL - In Scherpenheuvel rijst protest tegen de komst van een bedrijventerrein in de omgeving van de Mannenberg. Omwonenden vrezen geluidsoverlast en verkeershinder. Een inderhaast opgericht buurtcomité trok met ruim 540 bezwaarschriften naar het stadhuis.

Scherpenheuvel-Zichem is al langer vragende partij voor bijkomende bedrijfsgronden. Groeiende kmo's moeten uit noodzaak uitwijken. Het ruimtelijk structuurplan voor de gemeente moet duidelijkheid brengen. In het ontwerp is sprake van een nieuwe kmo-zone in de vierhoek gevormd door de Basilieklaan, de Peggerstraat, de Oude Tiensebaan en de Michel Janssensstraat. Dat gebied, zo'n twee hectare groot, heeft nu een agrarisch karakter.

De omwonenden zijn niet te spreken over de plannen van het gemeentebestuur. Een naamloos en anoniem comité verzamelde ruim 540 bezwaarschriften.

Buren vrezen overlast van draaiende machines, lichtreclames, stofhinder, aan- en afrijdende vrachtwagens en files op de Mannenberg. ,,Het landelijke karakter van onze buurt gaat verloren'', klinkt het.

,,Alle bezwaarschriften worden ernstig behandeld, net als de meningen die tijdens een reeks inspraakvergaderingen aan bod kwamen'', reageert schepen van Ruimtelijke Ordening Nico Bergmans (VLD). ,,Het openbaar onderzoek is afgerond. In juni verwacht ik een advies van de gemeentelijke commissie.''

Bergmans wijst er op dat een eventuele KMO-zone in de buurt van de Mannenberg vooral op toonzaalfuncties zou gericht zijn, zoals de showroom van een autogarage. (GGA)

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio