Buurtbewoners Potestraat en Lipselaan vragen flitspaal

,,Vrachtwagens laten huizen trillen''

WINKSELE - De bewoners van de Potestraat en de Lipselaan trekken aan de alarmbel. Breuken in het wegdek, zwaar vrachtverkeer, trillende huizen, voorbijrazende wagens, de lijst van klachten is bijna eindeloos. Gisteren verzamelden de actievoerders om hun strategie uit te stippelen. ,,Is aangepaste snelheid en een fietspad overbodige luxe?'', klinkt het bezorgd.

De families Pues, Delemarre en Rom hebben samen met andere bewoners van de Potestraat en de Lipselaan meer dan genoeg van het zware en snelle verkeer in hun straten. De actievoerders verzamelden handtekeningen in een petitie die ze aan burgemeester Willy Kuijpers zullen overhandigen om hun ongenoegen kracht bij te zetten. Met het motto ,,stilstaan is achteruitgaan'' in het achterhoofd organiseerden ze gisteravond een vergadering om hun toekomstige strategie uit te stippelen.

,,Het vrachtverkeer boven de 3,5 ton is enorm toegenomen in de Potestraat en de Lipselaan, zowel tijdens het weekend als op weekdagen. Het is zelfs de meest gebruikte verbindingsweg geworden tussen de Mechelse- en de Brusselsesteenweg. Daardoor passeren er zware vrachtwagens door het centrum van Veltem en Winksele. We beseffen dat vrachtvervoer een noodzakelijk kwaad is, maar moet dat dan in een zone 30-gebied?'', vragen de buurtbewoners zich luidop af.

Fietspad en snelheidsmeters

Om de scheve lijn recht te trekken, vraagt het actiecomité betere wegen, snelheidscontroles en een fietspad aan het gemeentebestuur. ,,De zwaar geladen vrachtwagens laten onze huizen trillen op hun grondvesten. Er zijn al woningen die barsten vertonen. Kenners wijten de problemen aan het slechte wegdek. Bovendien is de verkeerssituatie gevaarlijk voor wielertoeristen en scholieren die richting Haacht fietsen. Een fietspad zou geen overbodige luxe zijn, zeker gezien de hoge snelheden die vrachtwagens en personenwagens halen in onze straten. Een snelheidsmeter is onvoldoende volgens ons. Wij pleiten voor snelheidscontroles en verwelkomen zelfs een flitspaal.'' Burgemeester Willy Kuijpers was niet bereikbaar voor commentaar, maar laat ongetwijfeld nog van zich horen over de problematiek die de bewoners van de Potestraat en de Lipselaan kwelt.

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio