Jeroen Van Maercke genomineerd als jong ondernemer

GENT - Junior Chamber International (JCI) reikt vanavond de award uit voor de meest succesvolle jonge ondernemer van Vlaanderen. Jeroen Van Maercke lijkt goede troeven te hebben. Hij is 29, staat aan het hoofd van een jonge ploeg van twaalf werknemers en zijn bedrijf E-Trinity, met zetel in de Henleykaai, heeft een stevige reputatie.

E-Trinity is een IT-bedrijf dat zich specialiseert in dienstverlening aan ziekenhuizen. Zij staan de ziekenhuizen bij in hun keuze voor softwaresystemen en zorgen ervoor dat alles vlot blijft werken. Het bedrijf van Van Maercke is een autoriteit aan het worden. Zelfs Franse, Nederlandse en Duitse ziekenhuizen vragen om zijn diensten. En dat voor een bedrijf dat zijn tweede verjaardag nog moet vieren.

Je bent een West-Vlaming die in West-Vlaanderen heeft gestudeerd. Hoe kom je dan in Gent terecht?

Gent staat bij iedereen bekend als de stad van de vernieuwing, als een bruisende stad. Ook de mensen hier zijn heel vooruitstrevend. Je hoort soms zeggen dat de West-Vlamingen typische harde werkers zijn, maar ze zijn nogal gesloten. Gentenaars werken net zo hard en hebben een betere mentaliteit. De locatie was dus doordacht.

Waarom kiest iemand die zo jong is als jij om zelfstandig te beginnen?

Ik heb in die wereld gezeten maar ik liep er al te vaak tegen obstakels op. Volgens mijn visie is dienstverlening niet zoiets als het plaatsen van een deur. Als de verkoop gesloten is, kunnen wij pas onze sterkte aantonen en dat doen we. Onze mensen zijn communicatief, hebben een grote flexibiliteit en willen meedenken met de klant op zoek naar een oplossing.

Heb je ooit moeilijke periodes meegemaakt?

Eigenlijk niet. We blijven voorlopig groeien. Maar dat komt niet vanzelf. Wij gaan ons eigenlijk met niets in de handen gaan aanbieden bij de bedrijven. Ik zeg hen dat ik kan helpen en zij moeten mij dan maar op mijn woord geloven. Vandaar ook dat wij hameren op een smetteloze reputatie. Wij hebben nog nooit negatieve feedback gehad. Tot nu toe kunnen we elk jaar met 100 procent groeien en zijn we op korte tijd uitgebreid van twee naar twaalf werknemers. We zien wel hoe lang we dat gaan volhouden.

Waarom moet jij winnen vanavond?

Ik vind niet echt dat ik moet winnen, daarvoor is het bedrijf nog niet lang genoeg bezig. (FVG)

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio