Straks wellicht voetballen op kunstgrasmat van Lano

Prado krijgt grasveld van 20.000 euro

Prado krijgt grasveld van 20.000 euro

In het Pradopark krijgen de kinderen een voetbalveld in kunstgras. Foto: © PHK

KORTRIJK - In het Pradopark van Kortrijk komt binnen afzienbare tijd een trapveldje in kunstgras. Dat zal wellicht geleverd worden door het bedrijf Lano uit Harelbeke.

Het huidige veld van 12 bij 20 meter in het Pradopark (achter het jeugdontmoetingscentrum van Kortrijk) ligt vol putten. De aanleg van een nieuw terrein moet een nieuwe aantrekkingspool worden voor de jongeren, weg van de huizen.

De bewoners van het park zijn de overlast van de jonge voetballertjes moe. Bij slecht weer is het veld een modderpoel. Daarom voetballen de jongsten vaak op de verharding bij de woonblokken. Met alle hinder tot gevolg.

De directie leefmilieu van de stad Kortrijk raamt de kosten op ruim 20.000 euro. De eigenlijke kunstgrasmat kost een derde daarvan. Een absorberende rubberlaag en een drainerende ondergrond zijn even belangrijk.

Ondernemer Pierre Lano van Harelbeke is bereid het kunstgras te leveren. Lano is een van de 16 bedrijven die onder de vlag van de Fifa, de voetbalfederatie, mogen werken. Zo'n licentie kost 100.000 dollar.

Onlangs was Lano nog op de Kaap-Verdische Eilanden, waar hij met Fifa-topman Sepp Blatter de inhuldiging bijwoonde van een van zijn grasmatten.

Inter Milaan

,,Als er in onze regio een origineel project komt, dan wil ik daarbij helpen. Voor mij is het ook een visitekaartje. We gaan het niet onder de prijs verkopen maar tegen kostprijs. Dan halen we het order wellicht binnen. Maar er is verder nog niets met de stad afgesproken.''

Lano is ook bereid om kunstgras van de derde generatie te leveren. De jonge voetballertjes in het Kortrijkse Pradopark kunnen zich dus binnenkort uitleven op een zelfde grasmat als die waar de profs van Inter Milaan en Schalke 04 op trainen. Straks wordt in de Champions League enkel op kunstgras gespeeld. Bij ons vind je dergelijke matten in de buurt van Rijsel. Kortrijk zou het eerste niet-professionele veld zijn.

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio