Kledingzaak Sarah voor achtste keer doelwit van ramkrakers

Van boetiek naar versterkte burcht

Van boetiek naar versterkte burcht

In de straat hangt een beveilingscamera die de poging tot ramkraak in de kledingzaak gefilmd heeft.

DE PANNE - De exclusieve kledingzaak Sarah, ook bekend als Paul & Shark in De Panne, kreeg gisternacht voor de achtste keer ramkrakers op bezoek. Ditmaal moesten ze het na goed een minuut afdruipen zonder buit, want ondertussen zijn de beveiligingsmaatregelen dermate uitgekiend dat de boeven geen succes hadden.

De daders sloegen gisterochtend omstreeks 5.30 uur toe in de kledingzaak Sarah. Het ging om een drietal jongeren, die met een bloembak de deur inbeukten. Een andere kwam hen bijstaan met een voorhamer. Ze slaagden er in om door de eerste hindernis te raken, maar daarachter wachtte hen een zwaar metalen rolluik en na enkele pogingen merkten ze dat best wel meer tijd en ander materiaal zouden nodig hebben hier voorbij te raken. Daarop staakten ze hun poging en sloegen op de vlucht.

In de straat hangt een beveiligingscamera die alles gefilmd heeft. ,,Het hele incident duurde amper een minuut. Op de beelden is te zien dat de drie daders gemaskerd zijn, wat sterk doet vermoeden dat ze bekend zijn bij de politiediensten. Er is ook op te zien dat ze wegvluchten in een voertuig met Franse nummerplaat. Aan de hand hiervan kan het voertuig geindentificeerd worden, maar het is nog niet bekend of het om een gestolen voertuig gaat'', vertelde commissaris Johan Geeraert van de politiezone Westkust gisterochtend een tweetal uur na de feiten. De politie was snel ter plaatse, maar een minuut is natuurlijk echt wel kort.

De wanhoop nabij

De boetiek, die handelt in merkkledij, is een populair doelwit bij kledingdieven. Of het nu de achtste, negende of volgens anderen twaalfde keer is, men raakt er de tel bij kwijt. Meermaals gingen de ramkrakers er met voor miljoenen oude Belgische frank aan merkkledij vandoor.

De uitbaters hebben hun zaak ondertussen bijna tot een versterkte vesting moeten ombouwen, met verschillende beveiligingszones. Afgelopen nacht heeft dit gewerkt, al loopt de schadefactuur nu ook weer op. En ook dat zorgt bij de uitbaters voor de nodige frustratie, woede en wanhoop.

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio