Uitbater beveilingsfirma

,,Weg in 30 seconden''

,,Weg in 30 seconden''

De inbrekers raakten niet voorbij het zware metalen rolluik voor de kledingzaak Sarah. Foto: © veo

Daniel Bastin, uitbater van de beveiligingsfirma Inter West Alarm die vlakbij boetiek Sarah ligt, werd gewekt door het lawaai dat de ramkrakers voor de zoveelste keer maakten.

,,Om 5.09 uur hoorde mijn echtgenote het geluid van zware bonken, zoals de vorige keren. We herkennen op dit ogenblik al het geluid. Ze heeft mij wakker gemaakt en ik stormde naar beneden, maar toen waren ze al verdwenen. Er waren amper 30 seconden voorbij'', vertelt hij over de voorbije nacht.

,,Daarop hebben we de beelden van onze camera bekeken en zagen we hoe ze te werk waren gegaan. Eerst hadden ze het rolluik van de voordeur ingebonkt, daarachter de deur, maar het rolluik daarachter was er te veel aan'', aldus Daniel Bastin.

,,Het is al de derde keer dit jaar dat ze toeslaan. De hoeveelste maal? Ik tel het niet meer, want het is niet bij te houden. Het is wel altijd hetzelfde systeem, namelijk drie personen met bivakmutsen en handschoenen, die er met gierende banden vandoor gaan'', aldus nog uitbater Bastin. (HVS)

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio