Televisiekok maakt Ronsische waterzooi op Grote Markt

Televisiekok maakt Ronsische waterzooi op Grote Markt

Foto: © srd

RONSE - Een heel weekend lang wordt de Grote Markt van Ronse omgetoverd tot een culinaire beurs. Op Culivlar of Culinair Vlaamse Ardennen wordt voor het eerst ook Ronsische waterzooi opgediend.

Zestig standhouders komen er streekeigen producten voorstellen en laten de bezoekers ruimschoots proeven. Leerlingen van de Hotelschool Stella Matutina van Michelbeke komen zaterdag om 15 en 17 uur hun kookkunsten demonstreren, onder leiding van keukenpiet Patrick De Geeter. Zondag om 16.30 uur staat televisiekok Gene Bervoets, samen met Geert Van Grembergen, achter het fornuis om de enige echte Ronsische waterzooi te bereiden.

,,Culivlar is de opvolger van het Salon voor Gastronomie", zegt schepen voor Toerisme en Middenstand Rudi Boudringhien. ,,Het concept bevat de traditionele ingrediënten, maar wordt wel in een fris kleedje gestoken. De gastronomiebeurs trok zo'n drieduizend bezoekers en het Cultureel- en Ontspanningscentrum werd te klein. Voor Culivlar plaatsen we nu ruime tenten op de Grote Markt."

,,Het zal één van de grootste beurzen van Vlaanderen op het vlak van gastronomie worden", vervolgt Rudi Boudringhien. ,,We laten de bezoekers kennismaken met alle delicatessen uit de Vlaamse Ardennen. Artisanale bieren uit Ronse ontbreken evenmin. We focussen ook op de Hotelschool Stella Matutina. De laatstejaarsstudenten staan achter het fornuis en geven keukengeheimen prijs aan de bezoekers.'' (FDV)

,,Culivlar'' op de Grote Markt in Ronse, op zaterdag 13 mei van 11 tot 20 uur en zondag 14 mei van 11 tot 19 uur. Kaarten: 2 euro.

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio