Starbucks doet intrede in België

© © Kms

De bekende Amerikaanse koffiehuisketen Starbucks heeft zijn eerste Belgische vestiging geopend. In de vertrekhal van de luchthaven van Zaventem konden de eerste klanten gisteren klokslag middernacht hun opwarmertje bestellen. Het Starbucksfiliaal zal dag en nacht open zijn voor reizigers, maar ook voor bezoekers van de luchthaven.

Starbucks, dat Britney Spears, Ben Affleck en Arnold Schwarzenegger tot zijn klanten mag rekenen, begon in 1971 als kleine koffiewinkel in het Amerikaanse Seattle. Vanaf het begin van de jaren tachtig groeide het uit tot een wereldimperium. Vandaag telt de mastodont vijftienduizend koffiepunten in 43 landen, waarvan elfduizend alleen al in de Verenigde Staten.

In november vorig jaar werd op het internet een petitie gelanceerd waarin Belgische Starbuckaanhangers pleitten voor een vestiging in ons land. Die is inmiddels 1.373 keer gehandtekend. Met de opening van het koffiepunt in Zaventem komt hun wens in vervulling. Op het einde van dit jaar krijgt de luchthaven er trouwens een tweede vestiging bij, in de vernieuwde winkelzone op de A-pier.

Terwijl België kennismaakt met Starbucks, raakte vorige maand bekend dat er in thuisland Amerika zeshonderd vestigingen de deuren sluiten door de verslechtering van de economie. Het bedrijf liet toen weten dat het zich wilde focussen op de expansie in Europa. Ook in Australië gaan er 61 van de 84 verkooppunten dicht. (dhs)

In deze rubriek nemen we elke dag een opmerkelijk product onder de loep.