Eenzaam is de spits die Reza heet

Sint-Truiden startte tegen Anderlecht met vijf spelers op het middenveld. Omdat de flanken Schouterden en Dufer vooral achter de bal moesten blijven van trainer Franky Van Der Elst stond Reza er in de aanval alleen voor.

Het doel van Van Der Elst was al snel duidelijk: de snelheid van Reza gebruiken om in de rug van het centrale Anderlechtverdedigers Kouyaté en Deschacht te duiken. Op het kwartier lukte dat uitstekend. Een diepe bal van Iandoli van op de linkerflank viel in de loop van Reza die alleen op Proto afstormde. De Nederlander trapte onbeheerst naast doel. Nochtans was dit de uitgelezen kans om Anderlecht op achterstand te zetten. De weinige, andere diepe ballen voor Reza waren of te hard of werden onderschept. Paars-wit was efficiënter in de aanvalszone en met de rust stond het 2-0.

Van Der Elst greep in en zette Okoti naast Reza. Er ging iets meer dreiging uit van Sint-Truiden maar tot kansen kwamen de Truienaars niet. Reza sneed met de bal aan de voet naar binnen maar zijn trap ging hoog over. Okoti op zijn beurt draaide in de zestien goed weg van Kouyaté maar die kon met een scherpe tackle de bal nog in corner werken. Via Suarez kwam Anderlecht ondertussen op 3-0.

Voor heel Sint-Truiden was het hollen achter een ongrijpbare bal. Okoti en Reza kwamen amper nog in het stuk voor. Elke bal in hun richting was ofwel te ver ofwel voor de verdediging. Even voor affluiten gaf Okoti nog de assist aan Dufer voor de 3-1 maar een wedstrijd was het al toen lang niet meer.

Corrigeer