Skiheuvel Blaarmeersen wordt wandelheuvel

GENT - De voormalige skiheuvel op de Blaarmeersen wordt omgevormd tot een wandelzone. Bovenaan komt een klein panorama, mogelijk met foto's en plannen die duidelijk maken wat er rondom allemaal te zien is. Dat zei Christophe Peeters, schepen van Sport, in de gemeenteraad.

CD&V-gemeenteraadslid Anne-Marie Dua stelde dat de concessionaris de heuvel niet volgens de afspraken had opgeruimd. Zij was een kijkje gaan nemen en had er nog stukken van de skimatten aangetroffen. Ook is de heuvel niet heringezaaid zoals was afgesproken.

Te warm

De laatste concessionaris probeerde de skiheuvel met kunstsneeuw aantrekkelijk te maken. Maar het zachte Belgische klimaat stak stokken in de wielen. Het was gewoon te warm voor sneeuw. Ook de democratisering van de skisport met korte skitrips en de komst van indoorskibanen speelden een rol.

,,Hij kon niet anders dan vaststellen dat het project mislukt was. De man heeft zijn verlies geïncasseerd en is ermee gestopt'', zei Peeters.

,,Hij heeft inderdaad geen nieuw gras gezaaid op die heuvel zoals was overeengekomen bij het stopzetten van de concessie. Waardoor die heuvel er nogal desolaat bij ligt. Maar de beheerder van de Blaarmeersen zegt dat het niet zo erg is. Bedoeling is die heuvel op te nemen in het wandelcircuit dat door de Blaarmeersen loopt. Met de Groendienst moeten we nagaan hoe we dat het best kunnen doen. In de loop van volgend jaar willen dat realiseren'', aldus Peeters. (KVK)

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio