Chinees betaalt 1 miljoen euro voor rode Tibetaanse mastiff

'Big Splash' is duurste hond ter wereld

'Big Splash' mag zich de duurste hond ter wereld noemen. Een Chinese baron telde meer dan 1miljoen euro neer voor de rode Tibetaanse mastiff.

Nog nooit werd zo'n hoog bedrag uitgegeven aan een hond, maar de rode Tibetaanse mastiff is dan ook een echt statussymbool in China. De rode kleur van de hond zou volgens de Chinezen geluk brengen.

Cecile Ver Berne van de Tibetaanse Rassenclub België vindt het desalniettemin 'hallucinant. In ons land zou je voor een Tibetaanse mastiff met die kleur tussen de 1.000 en 1.500 euro betalen. Als de hond kampioenenbloed heeft, kan dat wel oplopen, maar dit bedrag is werkelijk nog nooit gezien. Wellicht zal het baasje lang gezocht hebben naar die specifieke hond, daarom betaalde hij misschien zo'n extreem hoge som voor het dier. Toch vind ik dit schandalig.'

Maar volgens de Chinese fokker van Big Splash, of Hong Dong in het Chinees, is de extreem hoge prijs voor de hond niet meer dan terecht, omdat hij zelf enorm veel geld uitgaf om het dier groot te brengen. Bovendien kan de nieuwe eigenaar tot 11.000 euro verdienen met Big Splash, elke keer wanneer fokkers een teefje met hem willen laten paren.

Gemiddeld 14 jaar

Het baasje van de rode Tibetaanse mastiff zal in elk geval zijn handen vol hebben aan zijn nieuwe huisdier. Een hond zoals Big Splash eet toch een kilo voedsel per dag. 'Dat kan droogvoeding zijn, maar die honden eten bijvoorbeeld ook kip', zegt Ver Berne nog. Een volwassen Tibetaanse mastiff wordt bijna een meter hoog en kan 80 tot honderd kilogram wegen. De honden worden gemiddeld 14 jaar oud.

Corrigeer

NIET TE MISSEN

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees