Robert De Niro bedankt voor Italiaanse onderscheiding

Robert De Niro bedankt voor Italiaanse onderscheiding
Hollywood-ster Robert De Niro heeft de eer van de Italianen gekrenkt door eerst het Italiaanse staatsburgerschap af te wijzen en vervolgens een prestigieuze prijs van de stad Milaan te weigeren.

De Niro, wiens grootouders in het Zuid-Italiaanse Ferrazzano werden geboren, kreeg enkele maanden geleden al het Italiaanse staatsburgerschap aangeboden, maar bedankte daar toen voor.

Donderdag mocht hij de Ambrogino d'oro in ontvangst nemen, de belangrijkste Milanese prijs voor mensen die zich onderscheiden op cultureel, zakelijk of sociaal vlak. Volgens een krant liet De Niro burgemeester Gabriele Albertini enkele uren voor de plechtigheid weten dat hij de prijs niet wilde ontvangen.

Volgens kennissen van de acteur liggen de nakende Amerikaanse presidentsverkiezingen aan de basis van zijn beslissing. De Niro, die een groot voorstander is van de Democraat Kerry, zou niet willen dat hij gelinkt wordt aan de machtige Italiaans-Amerikaanse lobby. De Niro leeft in onvrede met die lobby wegens zijn vele rollen die hij neerzette als maffiabaas.

Leuk detail: momenteel is De Niro te horen als maffiahaai in de animatiefilm Shark Tale .

Corrigeer

IN HET NIEUWS

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees