Stanley Aborah junior (even) bij A-kern Ajax

De Mul weer in de tribune, Sonck in de basis?

Stanley Aborah, een Belgische middenvelder met Ghanese roots en zoon van de gelijknamige ex-speler van Germinal Ekeren, trainde vrijdag voor het eerst met de A-kern van Ajax. Aborah (17) maakte dit seizoen de overstap naar Jong Ajax en laat daar week na week een goede indruk. Hij werd door Ajax ook ingeschreven voor de Champions League-wedstrijden.

Aborah junior zit allicht wel nog niet in de wedstrijdkern voor de wedstrijd tegen Heerenveen van vanavond. Daarin is ook voor de derde match op rij geen plaats voor Rode Duivel Tom De Mul, de revelatie van de seizoensstart. ,,We zijn met De Mul gestart, maar wisten dat hij voor een langere periode nog te kort zou komen. Dat is zeker geen kritiek, maar een constatering'', aldus coach Koeman.

Op de laatste training probeerde Koeman Sonck en Anastasiou samen in de spits uit. Sonck gaf zelf aan in die combinatie het sterkst te zijn bij Ajax. Mogelijk krijgt hij nu de kans om dat te tonen. Bij Heerenveen, Europese tegenstander van Bevernen, staat de jonge Belg Brian Vandenbussche onder de lat.

(GDV)

Corrigeer

Het Nieuwsblad biedt meer dan 1.000 reeksen in 12 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.