Incubator moet startende hightechbedrijven ondersteunen

Wetenschapspark geopend op Plassendale

OOSTENDE - Vlaams minister van Ondernemen en Wetenschap Fientje Moerman (VLD) en voorzitter van NV Plassendale Johan Vande Lanotte (SP.A) openden zaterdag officieel de Green Bridge Incubator. De incubator is het eerste gebouw op het Green Bridge Wetenschapspark en zal er infrastructuur en operationele ondersteuning aanbieden aan startende hightechbedrijven.Het project is een samenwerking tussen de Universiteit Gent, de Katholieke Hogeschool Brugge-Oostende, de GOM-West-Vlaanderen en Plassendale NV.

,,De Vlaamse regering kan een samenwerking tussen deze verschillende partners enkel toejuichen. Dit project is een belangrijke eerste stap naar een groot wetenschappelijk park van 15 hectare groot'', stelt vice-minister-president Moerman.

Polyvalent en multifunctioneel

De initiatiefnemers hopen de Oostendse regio een economische impuls te geven en nieuwe onderzoeks- en kennisintensieve hightechondernemingen aan te trekken. Het Green Bridge Wetenschapspark zal daarvoor professionele ondersteuning bieden voor alle problemen en uitdagingen waarmee startende bedrijven te maken krijgen. De Green Bridge Incubator, die zaterdag officieel werd geopend, is een polyvalent en multifunctioneel gebouw, waarin de startende ondernemingen zich kunnen vestigen. De ruimtes in het gebouw kunnen naargelang de behoeften van de bedrijven flexibel ingericht worden als kantoren of laboratoria.

Johan Vande Lanotte, voorzitter van Plassendale nv, benadrukt dat alle partijen voordelen hebben bij dit project. ,,Er kan enerzijds voordeel getrokken worden uit het dynamisme van de jonge startende ondernemers en anderzijds zullen hun risico's van het ondernemen beperkt worden. Op dit moment zullen er zich per jaar een zestal bedrijven vestigen in het wetenschapspark. Het is geen spectaculair verhaal, maar we hopen dat zo veel mogelijk ondernemingen hier kunnen slagen'', aldus Johan Vande Lanotte.

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio