Wijkagent pikt 150.000 euro in van bejaarde

STEKENE - In Dendermonde stond gisteren de Stekense wijkagent Alexis V. (55) terecht. Hij zou zijn functie hebben misbruikt om een bejaarde vrouw voor ruim 150.000 euro op te lichten. 'Hij is de rotte appel van de politie. Hij ging ver over de schreef', aldus openbaar aanklager Ilse Debbaudt. Ze eist een effectieve gevangenisstraf van 18 maanden.

Als wijkagent voelde Alexis V. zich geroepen de toen 80-jarige Frieda Haentjes uit Stekene te helpen in een geschil over de verpachting van akkers. V. bracht haar met zijn dienstwagen naar de vrederechtbanken en schreef met politiestempels brieven naar het ministerie van Landbouw en de Mestbank. Bij advocaten en bedrijven vroeg hij vertrouwelijke informatie op. In de politiecomputer zocht hij de eigenaars op van tractors.

Hij werd er goed voor beloond. Haentjes schonk hem een kasbon van 25.000 euro. Ze stortte geld op zijn rekening, alles samen een slordige 150.000 euro. V. zou haar ook hebben gedwongen in zijn voordeel een testament te ondertekenen.

Hij hield de bejaarde voor dat zijn vrouw aan kanker leed en er geen geld was. 'In werkelijkheid ging hij op reis. Hun huis werd opgeknapt en madame Alexis reed in een cabrio', aldus de drie dochters van het slachtoffer, die zich samen met het politiekorps van de zone Stekene-Sint-Gillis-Waas burgerlijke partij stelden.

'Ze heeft dat geld vrijwillig geschonken. Ik hielp haar omdat haar kinderen haar in de steek lieten', verdedigde de wijkagent zich. Eind februari volgt het vonnis.

Corrigeer

MEER NIEUWS