Onderzoekers vinden concreet materieel bewijs tegen seriemoordenaar van Loksbergen

Labo linkt Janssen aan moord Annick

Labo linkt Janssen aan moord Annick

De kans bestaat dat Ronald Janssen zijn bekentenissen later opnieuw zal intrekken. if

LEUVEN/ DIEST/ HALEN - Volgens het parket is er een concreet materieel bewijs gevonden om Ronald Janssen aan de moord op Annick Van Uytsel (18) te linken. Steven De Bock

'Nauwgezet onderzoek van het gerechtelijk labo en de forensische deskundigen hebben een concrete link met de verdachte opgeleverd.' Het Leuvense parket stuurde gistermorgen na de raadkamerzitting voor Ronald Janssen een cryptische boodschap de wereld in. Er is een concreet materieel bewijs tegen Janssen. Een spoor dat gevonden was in de eerste dagen van het onderzoek naar de verdwijning van Annick Van Uytsel en dat nu aan Ronald Janssen kan worden gelinkt. Wat het spoor is, wilde woordvoerder Patrick Vits niet vertellen. Met 'een spoor' naar Janssen kan van alles bedoeld worden. Van DNA tot bandensporen van zijn bestelwagen. Maar mochten er op het lichaam van Annick Van Uytsel DNA-sporen van Ronald Janssen gevonden zijn, dan zou dat een grote verrassing zijn. Tot nog toe is altijd gedacht dat het lichaam van het meisje zo lang in het water had gelegen, dat alle bruikbare sporen verdwenen waren. Een andere mogelijkheid is dat er tijdens de huiszoeking bij Janssen een spoor is gevonden naar de speciale vuilniszakken waarin het lichaam van het vermoorde meisje was verpakt. Of dat er in de tuin van Janssen stenen zijn gevonden van de soort waarmee het lichaam van Annick verzwaard was. Feit is dat de speurders bij de huiszoeking in het huis en de tuin van de verdachte in Loksbergen stenen hebben meegenomen.

Aanhouding verlengd

'Net omdat we na de verdwijning van en de moord op Annick Van Uytsel heel weinig elementen hadden om te onderzoeken, is in dit dossier alles op alles gezet wat betreft forensisch onderzoek. Dat heeft nu geloond', zegt Vits. Dankzij dat concrete bewijs staan de onderzoekers een stuk sterker, want het is niet uitgesloten dat Janssen in de loop van het onderzoek zijn bekentenissen weer zal intrekken.

Het Leuvense parket deed zijn mededeling na de zitting van de raadkamer, die oordeelde dat Janssen in het dossier-Van Uytsel zeker nog een maand opgesloten blijft. Eerder besliste de raadkamer van Hasselt al dat de moordenaar uit Loksbergen ook voor de dubbele moord op Shana en Kevin nog een maand in de cel moet blijven. Pas als de beide dossiers over enkele weken gecentraliseerd worden in Hasselt, zal er een einde komen aan die dubbele procedure.

Janssen zelf heeft tot nog toe weinig last gehad van de dubbele procedure. Nadat hij eerder al zijn kat stuurde naar de raadkamer in Hasselt, deed hij nu hetzelfde in Leuven. Donderdag had Janssen nochtans wel gevraagd om van Hasselt naar Leuven te worden gereden zodat hij zijn strafdossier zou kunnen inkijken. De zitting zelf was een formaliteit. Het kostte amper een minuut tijd om te bepalen dat er voldoende elementen zijn om Janssen zeker nog een maand in de cel te houden.Corrigeer

IN HET NIEUWS

Verkiezingen in jouw gemeente:

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees