giften zijn fiscaal aftrekbaar

Steeds meer inzamelacties

NVT - De toestroom van giften voor de slachtoffers van de aardbeving in Haïti komt langzaam maar zeker op gang. De eerste financiële resultaten van de verschillende inzamelacties zullen pas na het weekend bekend zijn.De 1212-actie groepeert Caritas International, Handicap International, Oxfam-Solidariteit, Dokters van de Wereld en Unicef België. Giften aan dit consortium zijn fiscaal aftrekbaar vanaf 30 euro, deelt vicepremier Didier Reynders mee. Stort op 000-0000012-12. www.1212.be Het Rode Kruis (000-0006566-67) en Artsen zonder Grenzen (000-0000060-60) doen een aparte oproep.

Gisteravond maakten gsm-operatoren Proximus, Mobistar en Base bekend dat wie per sms de code 'ja' naar het nummer 4666 stuurt, 1 euro aan de betrokken hulporganisaties schenkt.

Vijftig Vlaamse radio- en televisiezenders sloegen de handen in elkaar. Ze zenden de volgende dagen regelmatig 'Help Haïti'-spots uit waarin ze oproepen de actieve hulporganisaties in het gebied te steunen.

Ook een hele resem bedrijven en gemeentebesturen maken geld vrij. Delhaize België schenkt 110.000 euro voor watervoorziening, klanten kunnen vanaf vandaag in de supermarkten een bijdrage leveren. Coca-Cola heeft al 1 miljoen dollar geschonken en ook de Belgische vestiging onderneemt verdere stappen.

Fans van Helmut Lotti hebben de warme oproep van de Unicef-ambassadeur beantwoord en zamelden voor zijn concert in Antwerpen 1.290 euro in voor Haïti.

Corrigeer

NIET TE MISSEN

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees