Roeselare en Tongeren boven

Contreras en Loikkanen de figuren van het jaar

Het zag er gisteren niet goed uit voor Maaseik. Bij het ter perse gaan stonden de Limburgers met 0-2 in het krijt tegen het Duitse Friedrichshafen. Foto: © JEH

Roeselare en Tongeren boven. Dat was gisteravond de slotconclusie van de 17de Volleyproms in de Salons De Romree in Grimbergen. Zij eisten de hoofdrol op in onze zoektocht naar dé figuren uit de volleybalcompetitie 2004-2005.

IVAN CONTRERAS , de hoofdaanvaller van kampioen en bekerwinnaar Roeselare, haalde vorig jaar net de top-vijf, maar stootte nu resoluut door naar de top. Hij volgt Vital Heynen op als Volleybalspeler van het Jaar door in beide stemrondes met ruim verschil als eerste te eindigen. De Mexicaan haalde het voor Steve Roelandt (Menen) en zijn ploegmaat Frank Depestele. Ricardo De Paula (Lennik) en Robert Horstink (Maaseik) vullen de top-vijf aan.

De Finse aanvalster SAARA LOIKKANEN deed de titel van Volleybalspeelster van het Jaar opnieuw naar Tongeren gaan. Het hele podium is bovendien voor de kampioen en bekerhouder met Anna Sliwinska op twee en Sabrina Ross op drie. Veerle Van Looy (Gent) plaatste zich als vierde tussen al dat Tongerse geweld, want op vijf staat Olga Barinova.

DOMINIQUE BAEYENS (Roeselare) en JAN DE BRANDT (tot voor de Europese Final Four bij Tongeren) zijn de Trainers van het Jaar .

JOHAN CALLENS is de Scheidsrechter van het Jaar . GERTJAN CLAES (Lennik) en MARIJKE VANDENBUSSCHE (Charleroi) zijn de Rookies van het Jaar . STEVE ROELANDT (Menen) werd na de reguliere competitie al uitgeroepen tot Ster van de Trainers .

Corrigeer

Het Nieuwsblad biedt meer dan 1.000 reeksen in 12 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.

Uitslagen & standen