Ereburgemeester Roger Boerjan overleden

DEINZE - Ereburgemeester van de stad Deinze Roger Boerjan (71) is gistermiddag thuis overleden na een slepende ziekte. Boerjan was 35 jaar politiek actief en leidde als burgemeester de gemeenteraad gedurende twintig jaar. Hij wordt dinsdag 23 november ten grave gedragen na een uitvaartmis om 11 uur in de O.L.Vrouwkerk.

Roger Boerjan begon in 1965 als gemeenteraadslid van klein Deinze. Bij de eerste fusie in 1971 werd hij schepen. Na de tweede fusie in 1977 werd hij verkozen tot eerste schepen en in 1980 kreeg hij de functie van burgemeester ter vervanging van zijn voorganger Van de Wiele. Van dan af bleef hij ononderbroken CVP-burgemeester van de Leiestad. Twee decennia dus aan de top in het stadhuis.

Zijn aandacht ging vooral naar een milieubewuste stad, tewerkstelling, verkeer, een aangenaam woonklimaat en moderne infrastructuur. Hij wou ook maximaal bereikbaar zijn voor iedere burger. Bij de jongste gemeenteraadsverkiezingen in 1999 kwam hij niet meer op en in 2003 verleende de stad hem de titel van ereburgemeester.

Lang heeft Roger Boerjan, die in zijn beroepsactieve leven fiscaal raadgever was, niet kunnen genieten van zijn pensioen. Hij hield bijzonder van lectuur, muziek en beeldende kunsten maar ook van een uitstap naar zee, een reisje en vooral van een stevige wandeling met echtgenote Jacqueline Allaert en de hond.

Een goed jaar geleden viel het zware verdict: Roger Boerjan werd ziek, vocht terug maar moest uiteindelijk wijken voor de kanker die hem gisteren velde. Zondag had deken Omer De Saert de ereburgemeester nog het sacrament van de zieken toegekend.

Vanaf vandaag ligt een rouwregister in de inkomhal van het stadhuis.

(JRZ)

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio