Om 21.50 uur in Sportweekend op Eén

Tom Boonen over Qatar en Ronde van Frankrijk

Tom Boonen bewees in Qatar dat vorig seizoen geen toevalstreffer was. Onze jonge landgenoot ging in duel met de andere grote sprinters uit het peloton en kwam er twee keer als de beste uit. Zet hij alles op de voorjaarsklassiekers of wint hij liever de groene trui in de Ronde van Frankrijk?
Is hij even populair in het Midden-Oosten als in België? Frank Raes stelt de vragen, Tom Boonen beantwoordt ze.

In Gent wordt vandaag de 16de editie van de Flanders Indoor georganiseerd. Naast de internationale vedetten ligt het accent op enkele Belgische toppers. 800 meter-loper Joeri Jansen neemt het bij zijn internationale debuut op de 1.500 meter o.a. op tegen wereldkampioen Paul Korir. Elodie Ouedraogo, één van de 4 x 100-meisjes, probeert het op de voor haar ongewone 200 meter. 's Avonds zitten beiden aan tafel bij Frank.

Radio Donna-presentatrice Leen Demaré is deze week Chef Sport. In de Sterkste Arm neemt nationaal kampioen discuswerpen Jo Van Daele het op tegen tennisser Dick Norman.

Hoe de renners het woestijnzand en het Arabisch eten in Qatar verteerden, ziet u door de eigenzinnige blik van Chris Picavet.

Corrigeer