Hese 50 Cent brult Vorst plat

Hese 50 Cent  brult Vorst plat

Vorst ging uit de bol voor 50 Cent. Foto: © 'cia Jansen

Beetje dubbel, wat je moet denken van 50 Cents concert in Brussel donderdagavond. Enerzijds: veel gebrul en geschreeuw op verdwaalde bassen. Anderzijds: een uitverkocht Vorst Nationaal dat helemaal uit de bol ging.

Kan 50 Cent rappen? Zonder twijfel. Is hij een economisch genie? U mag gerust zijn, elk radiostation ter wereld draait zijn singles (Klara niet meegerekend), elke Amerikaan drinkt zijn Vitamin Water, de helft van de zwarte tieners draagt zijn schoenen en binnenkort gaat iedereen in de rij staan voor zijn film Get Rich Or Die Tryin' . Is hij live de moeite waard? Bwaah. Muzikaal gezien trok het donderdagavond op - om het in de stijl van de superster uit te drukken - geen kl-ten. De geweerschoten vlogen in het rond. De nummers duurden nauwelijks langer dan anderhalve minuut en rappen deed hij veelal boven de tekst die ze vergeten waren van de platen te halen. Misschien omdat fitty - zo noemt het wandelend reclamebord voor fitnesscentra zichzelf - zo hees was als de godfather op het einde van de derde film, waarschijnlijk het gevolg van een nachtje doorzakken met Robbie Williams vorige zaterdag in de bar van het Berlijnse Ritz-hotel.

Toiletbezoek

En toch. Curtis Jackson (de naam die hij van zijn vermoorde moeder meekreeg) bracht een stukken betere show dan twee jaar geleden. Toen viel het geluid tot driemaal toe uit en kwam de rapper uit de wijk Jamaica in Queens, New York, in hoofdzaak promotie maken voor zijn kleding- en schoenenlijn. Niets van dat alles, eergisteren. Bovendien hebben zijn partners-in-crime van zijn band G-Unit, Lloyd Banks en Young Buck, ondertussen hun eigen hitjes die luidkeels werden meegebruld. Ook de compleet vergeten rapduo's Mobb Deep en M.O.P. werden vanonder het stof gehaald. Hun bescheiden singles Quiet Storm , Ante Up en Cold as Ice werden luidkeels meegebruld, maar verzonken in het niets bij het enthousiasme waarop In Da Club , 21 Questions , Candy Shop of P.I.M.P onthaald werden. Voor dat laatste nummer droeg Het Fenomeen een witte tuxedo, die hem beeldig stond. En o ja, drie keer raden hoeveel een toiletbezoekje in Vorst kostte. (BDC)

Corrigeer

IN HET NIEUWS

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees