Huisvrouw verbaast jury en publiek in Britse talentenjacht

Huisvrouw verbaast jury en publiek in Britse talentenjacht

Foto: rr

De 47-jarige Britse huisvrouw Susan Boyle is de sensatie van de derde editie van Britains Got Talent, een talentenjacht, te vergelijken met 'Idool'.

Als Susan Boyle zich tijdens de auditie in een niet echt hippe jurk aandient, krijgt ze van jurylid Simon Cowell volgende vraag: ' Vertelt u eens, wie bent u dametje ?' De cynische ondertoon druipt van het scherm. Waarom? Omdat Susan een werkloze huisvrouw is, 47 is, niet in een strak T-shirt steekt en (nog) niet door de handen van een marketing en stylingteam gegaan is.

Maar Susan laat zich niet van haar stevige benen slaan en begint te shaken met haar heupen. Applaus vanuit de zaal, kritische blikken van de jury.

En dan begint Susan te zingen: de zaal plat van verbazing. Amanda Holden, één van de drie juryleden, veert uit haar stoeltje op en applaudisseert, terwijl Susan nog twee strofes te gaan heeft.

Na haar vertolking van I dreamed a dream uit de musical Les Misérables geven de juryleden toe dat ze sceptisch waren en zich lieten misleiden door haar voorkomen. Susan krijgt uiteindelijk drie keer een overduidelijke ja naar de volgende ronde te gaan. Op internetfora is er nu veel te doen rond Susan.

De eerste editie van Britains Got Talent werd overigens gewonnen door de 37-jarige Paul Potts. Ook over hem werd aanvankelijk minnetjes gedaan, omdat hij geen showbizzgehalte had.

(RTL)

Corrigeer

IN HET NIEUWS

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees