Justitie tilt zwaar aan gewaagde fotosessie van medewerker

Onderzoek naar fotoshoot met naaktmodellen in gerechtsgebouw

GENT - Het Gentse parket opende gisteren een strafonderzoek naar één van de eigen medewerkers. Die organiseerde zonder enige toestemming een fotoreportage met twee naaktmodellen in het Gentse justitiepaleis. 'Bloot in ons gerechtsgebouw kan niet. We tillen hier zeer zwaar aan', aldus het parket dat er prompt vijf man op uitstuurde om de fotograaf 'van zijn vrijheid te beroven'.

De foto's van de reportage zijn te zien op de sites van de modellen die deelnamen aan de fotoshoot. Enkel getooid met een navelpiercing poseren ze op de trappen van het nieuwe Gentse justitiepaleis, vleien ze zich neer op de tafels met de bekende groene lampjes uit het tv-programma 'De rechtbank' of drukken ze de borsten tegen een grote glaspartij. Vensters die nota bene uitkijken op één van de drukste straten in Gent. Op één foto neemt een model zelfs in lingerie plaats op de lederen stoel van waar de rechter de dag erop nietsvermoedend zijn straffen afvuurde op de beklaagden. Allemaal goed belicht, nu en dan in het zwart-wit, kortom er bestaat gegarandeerd een publiek dat het best wel kunstzinnig vindt.

Huisfotograaf

Alleen is het allemaal niet naar de zin van het Gentse parket. Want voor de reportage werd helemaal geen toestemming gevraagd. Hoe Frank P., de kiekjesnemer van dienst, er dan in slaagde het gebouw binnen te dringen? Simpel, hij is administratief medewerker van het parket, hij heeft de sleutel. Blijkbaar is hij er zelfs een beetje de huisfotograaf.

LEES HET VOLLEDIGE VERHAAL MAANDAG IN HET NIEUWSBLAD.

Corrigeer

MEER NIEUWS