Ontvanger en secretaris OCMW krijgen uitstel

ANTWERPEN - De ontvanger en de secretaris van het Antwerpse OCMW krijgen nog twee weken extra tijd om een verklaring te geven voor het gat van 22,5 miljoen euro in de boekhouding. Het duo moest gisteren antwoorden op een reeks vragen, opgesteld door het bureau Ernst & Young en de OCMW-raadsleden. Het werd opnieuw een maat voor niets.

,,Ik heb de nodige uitleg gegeven, ik ben er zeker van dat alles heb kunnen verklaren'', reageerde ontvanger Erik Peeters na de vier uur durende zitting. Maar de raadsleden waren niet overtuigd. ,,Beide heren hebben in grote lijnen geantwoord op al onze vragen'', reageert OCMW-voorzitter Monica De Coninck. ,,Maar hun verklaringen bleven te vaag, we hebben gedetailleerde cijfers nodig.''

Er wordt nu een werkgroep samengesteld waar naast de ontvanger en de secretaris ook Ernst & Young en de verantwoordelijke voor het afsluiten van de boekhouding van de OCMW-ziekenhuizen in zetelen. Die moet binnen uiterlijk twee weken met het nodige cijfermateriaal op de proppen komen.

Tot die tijd blijft het gissen naar hoe de miljoenenput kon ontstaan en hoe hij zo lang onopgemerkt kon blijven. (JVE)

Corrigeer

IN HET NIEUWS

Verkiezingen in jouw gemeente:

Meest Gelezen

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees