Zwaargewond na ongeval met bus

Zwaargewond na ongeval met bus

De Bondgenotenlaan werd een tijdlang afgesloten na het zware ongeluk met een bus van De Lijn. Foto: © JOHAN PEETERS

LEUVEN - De 56-jarige Christiane G. uit Leuven liep vrijdagmiddag zware verwondingen op toen ze onder de wielen van een bus terecht kwam. Het slachtoffer werd gegrepen toen ze de straat overstak op het zebrapad. Het is het tweede zware ongeval met een bus op enkele weken tijd. ,,Het aantal ongevallen met bussen en zwakke weggebruikers blijft beperkt. Dit is puur toeval'', aldus Philippe Jacobs, woordvoerder van De Lijn.

De politie moest gisterenmiddag de Bondgenotenlaan afsluiten voor alle verkeer na een zwaar ongeval met een bus. Op de hoek met de Justus Lipsiusstraat werd een 56-jarige vrouw gegrepen door een bus van De Lijn.

Christiane G. uit Leuven werd in levensgevaar overgebracht naar het UZ Gasthuisberg. Ondertussen zou de toestand van de vrouw stabiel zijn. ,,De vrouw wou met de fiets aan de hand de Bondgenotenlaan oversteken via het zebrapad. De juiste omstandigheden van het ongeval moeten nog onderzocht worden door de verkeersdeskundige van het parket, maar het lijkt erop dat er een misverstand in het spel is. Wellicht maakten de betrokkenen oogcontact en ontstond er nadien verwarring. Stoppen, niet stoppen, oversteken, wachtenen dan is een ongeval snel gebeurd. De bestuurder van de bus was in shock. Zoiets komt hard aan bij alle betrokkenen'', aldus Philippe Jacobs van De Lijn.

Het zware ongeval met de lijnbus is al het tweede op korte termijn. Op de Brusselsesteenweg liep vorige week ook een voetgangster zware verwondingen op. En eind vorig jaar vocht een vrouw uit Leuven wekenlang voor haar leven toen ze aan het UZ Gasthuisberg onder de wielen van een bus terecht kwam. Philippe Jacobs: ,,Het is puur toeval dat er op korte tijd twee zware ongevallen gebeurden met lijnbussen. Het aantal ongevallen waarbij zwakke weggebruikers en bussen betrokken zijn, blijft beperkt. Uiteraard is elk ongeval er één teveel, zeker als er zwaargewonden vallen en dat is spijtig genoeg vaak het geval als een bus een voetganger aanrijdt.''

(BMK)

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio