Dolle schutter vuurt op speelplaats van Miniemeninstituut

Loden kogels verwonden twee scholieren

Loden kogels  verwonden twee scholieren

Het Miniemeninstituut in Leuven werd opgeschrikt door een onbekende schutter. Foto: © JOHAN PEETERS

LEUVEN - Twee studenten van het Miniemeninstituut aan de J.P. Minckelersstraat liepen vrijdagmiddag lichte verwondingen op nadat ze werden beschoten vanuit een woning. De politie onderzocht het incident, maar kon tot op heden geen verdachte arresteren. ,,Bij een huiszoeking is een pistool gevonden, maar dat kon niet in verband worden gebracht met de schietpartij. Het parket onderzoekt de zaak grondig, want dit zijn ernstige feiten'', aldus woordvoerder Patrick Vits.

Op de speelplaats van het Miniemeninstituut ontstond vrijdagmiddag even paniek. Plots werden twee middelbare scholieren geraakt door een onbekend projectiel. Al gauw bleek dat de leerlingen beschoten werden vanuit een woning aan de overkant van de straat. ,,De reden voor het incident is onduidelijk. Twee mensen liepen lichte verwondingen op, maar een ziekenwagen bleek overbodig. Er zou ook een leerkracht geraakt zijn aan de arm. Dit zijn gevaarlijke toestanden die echt niet kunnen'', aldus een leerkracht van de school die liever anoniem blijft.

De politie ging meteen ter plaatse om het schietincident grondig te onderzoeken. ,,Op de speelplaats vonden de agenten een loden bolletje van 3mm dik. De politie begon een onderzoek en ondervroeg enkele mensen die aan de overkant van de straat wonen. Waarschijnlijk werd er geschoten vanuit een raam, maar tot op heden konden we geen verdachte oppakken. Bij een huiszoeking werd een pistool gevonden, al kon dat wapen niet in verband worden gebracht met de verwondingen die de twee leerlingen hebben opgelopen'', aldus Patrick Vits, woordvoerder van het Leuvense parket.

De directie van de school wou niet reageren op het incident. Het motief van de dader blijft eveneens een groot vraagteken. In het verleden gebeurden er al gelijkaardige feiten in het centrum van Leuven. Toen betrapte de politie een student die vanuit zijn kot op voorbijgangers schoot met een loodjesgeweer. De jongeman moest voor de rechtbank verschijnen en werd zwaar gestraft. De recherche hoopt de daders alsnog te arresteren.

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio