Zwaar ongeval ontsiert Wings and Wheels show

Vliegtuigen botsen, piloot zwaar gewond

Vliegtuigen botsen, piloot zwaar gewond
URSEL - Een piloot uit Geraardsbergen is zaterdagmiddag ernstig gewond geraakt bij een vliegtuigongeval op het militaire vliegveld in Ursel. In de rand van de Wings and Wheels militaria show botsten twee old-timer vliegtuigen tegen elkaar op een start- en landingsbaan.

Tijdens het taxiën kwam een dubbeldekvliegtuigje in botsing met een stilstaand toestel. De piloot werd geraakt door de schroef en verloor zijn onderarm. De man, een veertiger uit Geraardsbergen, werd in allerijl overgebracht naar het ziekenhuis van Gent maar zou niet meer in levensgevaar verkeren. Beide piloten waren boezemvrienden en zeer ervaren piloten.

De driekilometer lange landingsbaan werd urenlang hermetisch afgesloten voor pers en publiek. De brandweer kwam ter plaatse en moest de piloten uit hun vliegtuigen bevrijden.

,,Een dubbeldekvliegtuig van het type Pitts S2B botste met een ander vliegtuig. De piloot, afkomstig uit Overboelare bij Geraardsbergen, raakte zwaar gewond,'' verklaarde Daniël Poelman, voorzitter van de Urselse vliegclub. ,,De brandweer heeft de onfortuinlijke piloot uit zijn toestel bevrijd. Hij heeft ernstige verwondingen aan de hand en in het aangezicht. Vermoedelijk werd hij geraakt door de staartschroef van het andere vliegtuig.'' Het slachtoffer werd naar het ziekenhuis in Gent afgevoerd. De betrokken piloten waren goede vrienden en naar verluidt zeer ervaren piloten. De tweede piloot werd opgevangen omdat hij in shock was. Deskundigen onderzoeken de oorzaak van het ongeval.

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio