Ophélie Coture droomt van eigen zaak

Eerste Leie-ambassadrice

Eerste Leie-ambassadrice

Tosca Schuermans ziet een modellencarrière wel zitten, maar wil toch eerst studeren.

WEVELGEM/ BISSEGEM - Het was al een tijdje zondagmorgen in de salons Cortina toen Ophélie Coture (20) uit Kortrijk als apotheose van een marathonverkiezing, het kroontje kreeg opgezet van de eerste Leie-ambassadrice van Bissegem. Haar eredames werden Silke Gevaert (18) uit Torhout en Jessica Corty (21) uit Gullegem.

De verkiezing van de eerste Leie-ambassadrice deed sterk terugdenken aan de sfeer van jaren geleden in de Bissegemse sporthal. Vanaf 1970 werd toen jaarlijks gestreden voor de titel van Leieprinses. Door een hardwerkend Leiefeestcomité werd heraangeknoopt met die verloren gegane traditie.

Peter of meter

Nu ging het om een Leie-ambassadrice. Elk van de zeventien kandidates - een van de finalisten moest afhaken door ziekte - hadden hun schare supporters meegebracht zodat de salons Cortina afgeladen vol liepen. De meisjes moesten een resem praktische en theoretische proeven ondergaan. De hele verkiezingsnacht was in handen gegeven van ,,Missmaker'' Ignace Crombé die de show niet enkel presenteerde. Hij tekende ook het hele scenario uit. De zeventien meisjes brachten heel wat bekend volk mee naar de zaal.

Een peter of meter kwamen vertellen waarom ze het peterschap van deze of gene kandidate hadden aanvaard. Zo passeerden onder meer Stefaan Lammens, Roger De Vlaeminck, Nesten, Paul Berlamont, Nico Mattan, Vincent Vanquickenborne, Dirk Baert, Mario De Clercq, Peter ,,Fausto'' Farazijn en Edmée Daenen de revue. Omdat je de toeschouwers volgens Crombé voldoende ,,waar moet geven voor hun geld'' voerden de kandidaten tussen de spelletjes door allerlei groepsdansjes op en nadien moesten ook met een afzonderlijke act uitpakken. Het publiek kreeg er maar niet genoeg van.

De prijs van het publiek was voor Shirley Verhaeghe uit Wevelgem; die van de sympathie was voor Fanny Bibaer uit Lauwe; die van de pers voor Frédérique Tieghem uit Kortrijk. Ophélie Coture kaapte de titel van Leie- ambassadrice weg. Ze is 20, woont in Kortrijk en studeert handelswetenschappen aan de Hogeschool Gent. Ze heeft nog één jonger zusje Annabel en had zestig supporters naar ,,de nacht'' meegebracht. Haar grootste fan is haar vriend Anthony Goesaert uit Sint-Eloois-Vijve. Tijdens de verkiezing van de Eikoningin in Kruishoutem won ze al de persprijs.

Ophélie droomt er van om als zelfstandige ooit een eigen handelszaak te runnen. Als meter had ze Edmée Daenen van de danceformatie DHT meegebracht. Het zangeresje dat de hitlijsten haalde met ,,Listen to your heart'' was twaalf jaar geleden nog haar buurmeisje geweest. Nu was het Ophélie die door haar charme en parate kennis de meeste juryharten stal.

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio