Aston Villa, Leverkusen, Hamburg en Spaanse club geïnteresseerd in Marokkaanse Nederlander

Boussoufa denkt aan vertrek bij Anderlecht

Mbark Boussoufa staat open voor een vertrek bij Anderlecht. De 25-jarige middenvelder geniet interesse van Leverkusen, Hamburg, opnieuw Aston Villa en een Spaanse club. Anderlecht vraagt tien miljoen euro.

Nadat Anderlecht landskampioen was geworden, bood paars-wit Boussoufa een loonsverhoging van 1,3 naar 1,6 miljoen euro aan. De Profvoetballer van het Jaar houdt echter voorlopig de boot af. Boussoufa, die in 2006 door Anderlecht werd overgenomen van AA Gent, denkt immers aan een transfer.

'Mbark staat inderdaad open voor een mogelijke nieuwe sportieve uitdaging', zegt Rachid El Ghazali, de makelaar van de Nederlandse Marokkaan. 'Mbark heeft veel gewonnen in België. Maar hij kan nog beter dan wat hij hier heeft laten zien. Mbark is een ambitieuze jongen. En geef toe: tegen Chelsea of Bayern München spelen, dat is nog iets anders dan tegen Lokeren. Maar begrijp ons niet verkeerd: Mbark heeft het nog altijd naar zijn zin bij Anderlecht. Een transfer kan alleen als alle partijen er beter van worden. Hij hoeft niet weg om gelukkig te zijn.'

Anderlecht wil er alles aan doen om Boussoufa, die een contract heeft tot 2012, in het Vanden Stockstadion te houden. De top van de Brusselse club plakte een transferbedrag van tien miljoen euro op de patron van de ploeg.

Een viertal clubs toont ernstige interesse in Boussoufa. Dat zijn Leverkusen en Hamburg uit Duitsland, Aston Villa uit Engeland en een niet nader genoemde Spaanse club. Voorlopig mikken die allemaal op een transferbedrag van ongeveer zeven miljoen euro en hopen ze dat Anderlecht water bij de wijn wil doen.

Bij Leverkusen zien ze Boussoufa als een vervanger voor de jonge Duitser Toni Kroos, die na een uitleenbeurt terugkeert naar Bayern München.

Villa met 35 miljoen van Milner

Hamburg, dat dit seizoen Anderlecht uitschakelde in de Europa League, hoopt in de eerste plaats op Ibrahim Afellay van PSV als versterking, maar PSV wil meer dan de door Hamburg geboden negen miljoen euro en daarom houdt Hamburg Boussoufa achter de hand.

De meest kapitaalkrachtige club met interesse voor Boussoufa is momenteel Aston Villa. De Engelse club is Boussoufa al meer dan een jaar intensief aan het scouten. Twaalf maanden geleden meldde Aston Villa zich al een eerste keer.

Na het WK verliest Aston Villa wellicht de Engelse international James Milner aan Manchester City. Villa weigerde al een eerste bod van 24 miljoen euro, maar het ziet ernaar uit dat City Milner na het WK toch voor 35 miljoen euro zal kunnen wegkapen bij Aston Villa.

De club uit Birmingham, afgelopen seizoen zesde in de Premier League, zou dan een deel van dat bedrag besteden aan Boussoufa, die net als Milner zowel centraal als op de flank kan spelen.

Bij Aston Villa greep manager Martin O'Neill vorige zomer naast Rode Duivel Thomas Vermaelen, die uiteindelijk naar Arsenal verhuisde.

Corrigeer

Het Nieuwsblad biedt meer dan 1.000 reeksen in 12 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.