Weetjes over kunstnagels

Gel of acryl?

Gelnagels worden gemaakt van een doorzichtige gel die gehard wordt onder een UV-lamp. Er komen minder storende geuren vrij bij de plaatsing dan bij acrylnagels. Gelnagels zijn zacht en flexibel, wat het draagcomfort verhoogt. Ze bieden ook meer decoratieve mogelijkheden dan acrylnagels. Die laatste hebben dan weer het voordeel dat ze heel stevig zijn. Steeds meer nagelstilisten werken met gelnagels.

Wat kost dat?

Voor professioneel geplaatste kunstnagels betaal je ongeveer 70 euro. Pas op voor verdacht lage prijzen: vaak wordt er met minderwaardig materiaal gewerkt. Om de drie weken moeten de nagels worden bijgewerkt. Dat kost al vlug 40 euro per beurt. Wil je een decoratie op je nagels, dan betaal je 1 à 2 euro per nagel.

Waarop letten?

Laat kunstnagels nooit in aanraking komen met agressieve chemische producten zoals terpentijn, chloor en schoonmaakproducten. Draag bij voorkeur handschoenen bij het afwassen of schoonmaken.

Breng dagelijks een nagelriemolie op je kunstnagels aan om ze soepel en mooi te houden.

Verwijder

nooit

zelf je kunstnagels. Het risico dat je zware schade aan je natuurlijke nagels toebrengt, is te groot. Komt er een kunstnagel los, laat hem dan zo snel mogelijk herstellen. Wanneer er lucht en vocht tussen de natuurlijke nagel en de kunstnagel kan, leidt dat vaak tot schimmelvorming.