Oudste soap van het continent (Familie) maakt tijdsprong van drie jaar

Oudste soap van het continent (Familie) maakt tijdsprong van drie jaar

Anna en Albert, gespeeld door Annie Geeraerts en Ray Verhaeghe, worden in september in één klap drie jaar ouder.

Familie, een van de sterkhouders van VTM, maakt in september een tijdsprong. Niet eentje van zeven jaar, zoals vroeger al eens gebeurde, maar eentje van drie jaar. De sprong moet de soap eigentijdser maken en zorgt natuurlijk ook voor personage- en acteurswissels. En hoe oud is moederkloek Anna dan eigenlijk al?

F amilie blijft nog tot 30 juni op het scherm. Naar verwachting zullen in die laatste week enkele verhaalwendingen opduiken waar de kijker even van opkijkt. Dat de soap ook nog eens een sprong maakt van drie jaar in de tijd, maakt het de scenarioschrijvers nog een beetje moeilijker.

Waarom die tijdssprong?

Philippe Bonamie, algemeen directeur van Studio Amusement, het productiehuis dat Familie maakt: ,,Op die manier evolueren enkele van de kinderen (de kleinkinderen van Anna) van pubers tot prille twintigers. Zo komen ze in een heel andere leefwereld terecht, praten ze over heel andere dingen. Een twintiger die aan de universiteit zit, leeft anders dan een humaniorastudent. Het biedt ons de mogelijkheid om onderwerpen aan te snijden die dichter aanleunen bij de leefwereld van een bredere groep van de kijkers.''

Bonamie steekt niet onder stoelen of banken dat Familie op die manier ook een kans is voor pas afgestudeerde acteurs om aan de bak te komen. Met hun professionele scholing trekken die ook de kwaliteit van de acteursprestaties op.

Concreet verdwijnen de personages van Pierrot, Maarten en Leen niet, maar worden ze vanaf september vertolkt door andere acteurs. Leen, de dochter van Jan, is ondertussen 22, zit in haar vierde jaar universiteit en wordt vertolkt door Ruth Bastiaensen. Maarten, de jongere broer en de jongen voor wie studeren niet hoefde, mislukte twee jaar na elkaar als student informatica en moet aan het werk. De nieuwe Maarten wordt uiteindelijk kok en wordt vertolkt door Michael Vromans. Pierrot tenslotte, die zijn drankverslaafde moeder achterliet, trekt met Vredeseilanden naar Uganda. De nieuwe Pierrot wordt vertolkt door Guillaume Devos.

Er komt een nieuwe generiek en Koen Wauters is een nieuwe versie van de Familie -tune aan het schrijven. De decors worden mee opgefrist. Blijft één vraag: hoe oud zou Anna met al die tijdsprongen nu wel zijn? Maar eer we dat weten, moet er de komende weken nog van alles gebeuren.

Corrigeer

IN HET NIEUWS

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees