Wetsdokter formeel: peutertje werd doodgeslagen

Stiefvader aangehouden voor dood Louise (2,5)

DE PANNE/ADINKERKE/KOKSIJDE - De stiefvader van het meisje van bijna 2,5jaar, dat in Koksijde in verdachte omstandigheden is overleden, is aangehouden. FrederikA. (26) zou de peuter zwaar geslagen hebben, maar ontkent verantwoordelijk te zijn voor de dood van Louise.

Vrijdagmiddag voerde Frederik A. zijn stiefdochtertje Louise in paniek naar Koksijde, waar Vanessa werkt. Het kindje was bewusteloos en de moeder verwittigde meteen de hulpdiensten. Die probeerden het meisje te reanimeren, maar Louise bleek al overleden.

Zware slagen

Aanvankelijk leek het om een natuurlijk overlijden te gaan, maar - mede omdat de stiefvader bij het gerecht bekend staat voor zijn agressie - volgde zaterdag een lijkschouwing. Die bracht inwendige bloedingen aan het licht. Zware verwondingen aan de onderrug en -buik en aan de bovenbenen van het meisje konden volgens de wetsdokter alleen door zware slagen zijn veroorzaakt.

De onderzoeksrechter in Veurne liet Frederik A. meteen aanhouden op verdenking van het toebrengen van slagen en verwondingen met de dood van de peuter tot gevolg. De jonge leeftijd van het kind en het feit dat hij voor het meisje zorg moest dragen zijn verzwarende omstandigheden. De man ontkent echter verantwoordelijk te zijn voor de dood van zijn stiefkind. Vandaag verschijnt hij voor de raadkamer in Veurne.

Frederik A. en Vanessa S. wonen nog maar enkele maanden in een nieuwe woning in Hof van Oye in Adinkerke (De Panne). Ze woonden er samen met de twee kindjes van Vanessa. Haar zoontje van zes loopt school in het eerste leerjaar van de gemeentelijke basisschool in Adinkerke. Zijn zusje Louise D. van twee jaar en vier maanden ging nog maar een week naar school. Voordien werd zij opgevangen in een kinderopvangdienst van het OCMW van De Panne.

Adinkerke is totaal verrast door de aanhouding van de man. 'Het koppel had vrijwel geen contact met de buren. Toen ze hier kwamen wonen sloten ze meteen hun tuin met een omheining af. Het nieuws over de aanhouding van onze buurman moesten we ook via de pers vernemen', zegt een buurman. Van ruzies of huiselijk geweld hebben de buren nooit iets gemerkt.Corrigeer

IN HET NIEUWS

Verkiezingen in jouw gemeente:

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees