Racing Waregem moet winnen om start niet te missen

WAREGEM - Na de nederlaag op URS Centre is het voor Racing Waregem al een beetje van moeten thuis tegen Woluwe-Zaventem. Het hoopt alvast zijn sterke thuisreputatie van vorig seizoen te bevestigen.

'Na goeie bekermatchen tegen Deinze en Seraing hoopten wij er toch op om iets mee te brengen uit Centre', zegt Kristof Dupont.

'Wij wisten dat de Walen over heel wat technische kwaliteiten beschikten en kregen nooit echt greep op de match. Wij probeerden het daardoor nogal veel met lange ballen, maar dat was koren op de molen van de vier vuurtorens in de Waalse verdediging. Vervaecke en ikzelf mogen als vrij kleine spitsen dan wel redelijk kopbalsterk zijn, de verdedigers bleven ons de baas. Een lichte en dubieuze strafschop besliste over winst en verlies. Aan de overkant deed zich een identieke fase voor toen Vervaecke in duel ging. Laat hij zich vallen, dan gaat de bal misschien ook op de stip. Op basis van het schaarse aantal doelkansen zou een gelijkspel een logisch resultaat geweest zijn.'

Tegen Woluwe-Zaventem komen er dus best drie punten bij. 'Wij zullen er alles aan doen om de nul uit te wissen', zegt Dupont.

'Opnieuw weten wij niet echt welk vlees wij in de kuip hebben. Vaag ken ik een paar namen, maar wij moeten gewoon uitgaan van onze eigen sterkte. Thuis presteren wij sterker dan op verplaatsing en blijkbaar zijn wij de niet de enigen. Vorig weekend wonnen, op Zottegem na, alle thuisploegen hun wedstrijd. Een paar zogenaamde favorieten lieten dus al meteen van hun pluimen. Het is veel te vroeg om nu al conclusies te trekken, maar ik denk dat wij een vreemde competitie tegemoet gaan. Het wordt dus belangrijk om mee te zijn in de start. Zondag is er geen alternatief: wij moeten winnen.' (ids)Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio