VLD schorst fractieleider

DUFFEL - Gewezen voorzitter en huidig VLD-fractieleider in de Duffelse gemeenteraad, Guy De Wilder, is zes maanden geschorst. Dat besliste de Statutaire Commissie van de VLD.

Reden: hij nam standpunten in zonder overleg met fractie en bestuur en volgde beslissingen van het afdelingsbestuur niet.

De schorsing ging in op 15 juli. Toch blijft De Wilder lid van de VLD en lid van de VLD-fractie. Hij zal zich tijdelijk als fractieleider in de gemeenteraad laten vervangen. Hij kan zich ook kandidaat stellen voor de lokale verkiezingen van oktober volgend jaar.

,,Ik geef toe dat ik nooit een blad voor de mond hield en steeds opkwam voor eigen ideeën'', zegt De Wilder. ,,Die gingen soms in tegen de partijlijn. Maar duidelijk is dat een aantal partijgenoten getracht hebben zowel Jan Smits als mij te liquideren . Het is hen niet gelukt want ik blijf deel uitmaken van de gemeenteraadsfractie''.

Guy De Wilder zal geen beroep aantekenen tegen de uitspraak van de Statutaire Commissie. ,,Het is welletjes geweest. Ik wil me alleen nog concentreren op de belangen van de Duffelse bevolking''.

Na de schorsing kan hij zijn mandaat van fractievoorzitter opnieuw opnemen. ,,In ben gepakt op een paar ongelukkige uitspraken. Ze hebben een stok gevonden om de hond te slaan, maar ze hebben hem niet dood kunnen slaan'', verklaart Guy.

(RBZ)

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio