Dodentocht op twee wielen

BORNEM - WTC Amerika houdt op zondag 7 augustus met start en aankomst in Bornem de negentiende 100-km-Fietsdodentocht. Een tweede startplaats is er niet meer bij.

De controlepost in Roosdaal is nieuw. Er is ook aandacht voor de gezinsrit van 35 km.

,,Het wordt steeds moeilijker om een organisatie op poten te zetten als de Fietsdodentocht. Obstakels door allerhande reglementen en besluiten van overheidswege maken het er niet makkelijker op, ondanks onze ervaring'', onderstreept voorzitter Freddy Verbiest.

,,Zoals elk jaar zijn er enkele wijzigingen. We zorgen voor een nieuwe, ruimere en beter bereikbare controlepost in Roosdaal in sportcenter Belleheide.''

De tweede startplaats in het Pajottenland gaat eruit. ,,We stelden vast dat het aantal starters vanuit het Pajottenland niet steeg, maar eerder daalde. Bleek dat de meeste deelnemers vanuit die regio toch naar Bornem komen afgezakt, allicht voor de sfeer. De bevoorrading gebeurt dit keer in de Kespierstraat in Asse.''

De voorzitter heeft het ook over de veiligheid op het parcours. ,,Het is geen wedstrijd. Rij rustig en heb respect voor de andere deelnemers en het verkeersreglement. We kozen er verkeersluwe en golvende wegen uit om vergezichten te hebben. Ook de recreatieve fietser kan dit parcours moeiteloos aan. De politiediensten van de diverse zones en eigen seingevers zorgen voor een zo veilig mogelijk verloop.''

Het centrale gedeelte van de Fietsdodentocht, gesitueerd tussen Pamel en de ,,gevreesde Putberg'', staat garant voor het iets zwaardere werk. De controleposten liggen op km 43 (Belleheide), km 68 (Asse) en km 87 (Palm).

Deze posten hebben openings- en sluitingstijden die berekend zijn op rustig rijden. Ook het Rode Kruis staat hier paraat, net als beperkte mechanische hulpdiensten. Bovendien staan er bezemwagens ter beschikking van pechlijders. Een eenvoudig telefoontje volstaat.

Alle inschrijvingen worden verwerkt met de computer. Er zijn afzonderlijke vertrekstroken voor de vooringeschrevenen. Bovendien liggen er speciale prijzen te wachten voor de grootste groepen. Douches zijn ook al beschikbaar.

Starten kan van 7 tot 10 uur op het domein Breeven. Opvallende pijlen leiden de deelnemers naar de aankomstplaats. Vanaf 12 uur is er de gezinstocht van 35 km. De laatste kilometers lopen over hetzelfde traject als de 100 km.

(MSS)

Inlichtingen op www.fietsdodentocht.be en 052-33.58.61.

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio