Jeugdhuis Joppe viert boot

Jeugdhuis Joppe viert boot

De Joppe-leden vierden al een watersportdag in Battel.

Mechelen - Deze maand is het zes jaar geleden dat Jeugdhuis Joppe onderkomen vond in een boot.

Dat vierden de leden afgelopen weekend met karaoke, watersportanimatie, een barbecue en een Flotation-party. Het binnenvaartschip ligt aangemeerd in Battel op de Leuvense vaart.

,,De karaoke was een succes met een paar honderd bezoekers op de boot maar hoogtepunt van het weekend was toch onze party op zaterdagavond. Voor de water- activiteiten waren surfplanken en kajaks gehuurd, maar eigenlijk was het daar wat te fris voor'', aldus ondervoorzitter Steven Hendrickx.

Jonathan (21) nam wél een duik in de vaart. ,,Qua temperatuur was het water best aangenaam''. Jonathan is vijf jaar lid van het jeugdhuis.

Joppe beleeft een feestjaar. In maart vierden ze al ,,één jaar nieuwe boot''. Van 1999 tot vorig jaar was het jeugdhuis namelijk gevestigd in een schuit met de naam De Gave. Hun huidige boot heet Anthony D. Een lokaal ,,aan land'' hoefde niet meer voor de leden, na een lange, vruchteloze zoektocht in 1999.

Vaartuig De Gave dateert uit 1904 en bleek, zelfs na herstelling, in zodanig slechte staat dat werd uitgekeken naar een andere boot. Het opknapwerk aan beide boten kostte de Joppe-leden bloed, zweet en tranen maar vooral veel tijd en geld.

Maar het resultaat mag gezien worden. De afsluiter van het feestjaar volgt in september. Dan bestaat de vzw tien jaar. Dit voorjaar startte het jeugdhuis bovendien met Joppeplus- activiteiten voor 30-plussers. De vzw telt 150 leden.

(CRM)

www.jhjoppe.be

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio