Amerikaanse sfeer rond Jubelpark met Drive-in Movies

Met de auto naar de bioscoop

ETTERBEEK - Vanuit de auto naar een film op grootscherm kijken, het kan sinds dit weekend weer op de esplanade van het Jubelpark. Filmliefhebbers kunnen er elk weekend tot en met 27 augustus genieten van films als Hitch, Ray, Million dollar baby en Aviator. Afsluiten doet Base Drive-in movies in schoonheid met Batman begins. Een recept dat al zeventien jaar succes kent en tijdens het openingsweekend zo'n 250 auto's op de wielen bracht.

Een Drive-in bioscoop, het klinkt nogal Amerikaans maar tijdens de zomer kan je het ook in het Jubelpark meemaken. Niet met sexy rolschaatsers die popcorn en ander lekkers komen brengen, wel met een cowboysfeer waarbij tijdens de apotheose van een romantische scène getoeterd wordt.

,,Geweldig'', laat Josiane Vloemans haar enthousiasme blijken. Zij kwam speciaal van Antwerpen met haar Morgan oldtimer naar de hoofdstad om de filmvoorstelling van Be Cool met John Travolta mee te maken. ,,De film vond ik eigenlijk maar niks'', zegt ze. ,,Maar de sfeer errond is wel fantastisch. We kwamen eigenlijk gewoon uit nieuwsgierigheid omdat we erover gehoord hadden via de radio. Je kan hier voor een zeer democratische prijs (15 euro voor een gewone auto, 10 euro voor een oldtimer en 13 voor studenten, nvdr) op een heel leuke manier een filmpje meepikken. De bars zijn ook zeer aangenaam en je kan er voor een redelijke prijs iets eten en drinken. Ik kom zeker nog eens terug maar hopelijk staat er dan wel een betere film op het programma''.

Filmliefhebbers zonder auto of die gewoon liever de vierwieler thuislaten, zijn ook welkom. Dankzij boxen bij de projectiecabine kan je perfect de film volgen. Je kan er ook, net zoals voor de auto, een radiootje huren.

Toch is de Drive-in Movies geen onverdeeld succes. ,,Het wordt elk jaar minder maar dat heeft vooral met de sponsors te maken'', zegt Ronny Pianet, die al acht jaar aan het evenement meewerkt.

Vroeger begonnen de voorstellingen al begin juli en daarvoor nog zelfs al in de maand juni. ,,Het probleem is niet dat er te weinig interesse is want we merken dat de bezoekers heel enthousiast zijn en dat ze bijna elk jaar terugkomen. Wel blijken de sponsors steeds minder belangstelling te tonen en dus wordt er gesnoeid in de middelen. Hopelijk kunnen we de volgende jaren blijven doorgaan want de Drive-in Movies zijn stilaan een deel van Brussel geworden'', besluit Pianet.

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio