'Menzo' doet Paul D'Hoore oneerbaar voorstel

'Menzo' doet Paul D'Hoore oneerbaar voorstel
Paul D'Hoore, de beursgoeroe van de VRT, krijgt van het maandblad 'Menzo' vijftigduizend euro om te besteden op de beurs. Maakt hij winst, dan mag hij die houden. Maakt hij verlies, dan is 'Menzo' het geld kwijt.

D'Hoore krijgt dus een jaar lang carte blanche van het maandblad, maar hij is niet zeker dat hij betaald wordt voor de opdracht waarover hij maandelijks een column zal schrijven. Risky business met andere woorden, maar D'Hoore is van geen kleintje vervaard: ,,Ik beschouw het als een spel, maar ik neem het toch serieus.''

Het is niet de eerste keer dat Paul D'Hoore een dergelijke opdracht krijgt. In 1996 nam hij het in opdracht van het weekblad Trends op tegen columnist Koen Meulenaere en oud-wereldkampioen wielrennen Rudy Dhaenens. Beide heren deden verdienstelijke pogingen om D'Hoore te slim af te zijn, maar toch verpletterde Paultje Poen hen op indrukwekkende wijze.

Compleet onvoorspelbaar

Nu krijgt hij dus van Menzo een spaarvarkentje gevuld met een slordige twee miljoen oude Belgische frank waarmee hij op de beurs mag doen wat hij wil. Sinds het begin van 2007 is de beurs al met zeven procent gegroeid, maar van die groei heeft D'Hoore niet kunnen profiteren. Niet omdat hij verkeerde aandelen kocht, maar omdat de administratieve molen zo traag draait dat hij het geld nu pas heeft gekregen.

Ondertussen is het beursklimaat geëvolueerd in negatieve zin en wordt D'Hoores opdracht er dus een stuk moeilijker op. ,,Brave huisvaders kopen beter een Bel 20-fonds, want waar ik met deze opdracht zal eindigen, is compleet onvoorspelbaar. Het is mijn geld niet, maar ik zal niet het zotteke gaan uithangen. Toch wil ik de mensen het advies geven: don't try this at home. '' (lak)

Corrigeer

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees