Margriet Hermans wil verslaafden castreren

Margriet Hermans wil verslaafden castreren
BRUSSEL - Uitspraken van Open VLD-senator Margriet Hermans jagen haar partij het schaamrood op de kaken.

,,We moeten gevangenissen voor drugsverslaafden bouwen en die mensen behandelen en opsluiten tot ze volledig genezen zijn. En hen tijdelijk onvruchtbaar maken, zodat ze zich niet meer kunnen voortplanten. De tijd dat we verslaafden als patiënten zien, is voorbij. (...) Deze mensen moeten behandeld worden als waanzinnigen.''

Dat liet Open VLD-senator Hermans, in een vorig leven een Vlaamse zangeres, optekenen in het weekblad TV-Familie . Gisteren zette ze haar uitspraken kracht bij in enkele kranten. Haar partij reageert gegeneerd. ,,Dit is zeker geen partijstandpunt. Open VLD kiest vooral voor drugspreventie en hulpverlening. Wij onderschrijven de aanpak van de federale regering, die dezelfde principes hanteert. We hebben mevrouw Hermans daarvan op de hoogte gebracht'', zei partijwoordvoerder Tom Ongena gisteren.

Senator Hermans was blijkbaar niet onder de indruk, want 's avonds deed ze op het VTM-nieuws haar uitspraken dunnetjes over. Het werd gênante communicatie vanuit een partij die zich onder leiding van strategisch manager Noël Slangen een open en progressief imago wil aanmeten.

,,Of er een telefoongesprek geweest is tussen mevrouw Hermans en voorzitter Bart Somers? Dat is interne keuken'', zei Ongena.

In TV-Familie bekloeg Hermans er zich ook over dat ze te veel gezien wordt als ,,Margriet de zangeres''. ,,Ik ben al jaren politicus en ik heb me al voor veel zaken ingezet. Ik hoop dat dit ook bij het grote publiek bekend wordt, in plaats van dat ik alleen word gebeld als er iets sensationeels te vertellen valt.'' (wov)

Corrigeer

IN HET NIEUWS

Verkiezingen in jouw gemeente:

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees