Alin Stoica wil Club Brugge verlaten

Alin Stoica: ,,Ik heb al te veel tijd verloren

De wegen van Alin Stoica en Club Brugge zullen zich na dit seizoen meer dan waarschijnlijk scheiden. De Roemeen komt bij blauw-zwart nauwelijks aan spelen toe en gaf zijn managers opdracht om een andere club te zoeken. Stoica ligt nog een jaar onder contract, maar dat lijkt niet echt een probleem. Bij Brugge liggen ze na de komst van Jonathan Blondel en de toch al ruime kern, niet meer echt wakker van Alin Stoica.

Het nieuws dat Alin Stoica Club Brugge wil verlaten komt niet echt als een verrassing. De Roemeen kwam in augustus 2002 in Brugge terecht, nadat hij einde contract was bij Anderlecht. Stoica kon in het Jan Breydelstadion echter nooit echt overtuigen en ligt ook niet zo goed in de groep. Vorig seizoen speelde hij 27 wedstrijden (competitie, beker en Europees). Dit seizoen kwam hij mede door allerhande blessures amper aan 9 competitiewedstrijden. In augustus leek het na zijn goede prestatie in de heenwedstrijd tegen Dortmund, de goede kant uit te gaan, maar daarna kon de spelmaker zich niet doorzetten. De weinige speelkansen liggen dan ook aan de basis van zijn zoektocht naar een andere club.

,,Bij Club heb ik in twee seizoenen te weinig gespeeld", vertelt Stoica. ,,Ik heb al te veel tijd verloren. Voor mijn carrière kan ik het mij niet permitteren om nog langer te blijven stilstaan. Ik wil spelen, zo simpel is het. En als dat niet bij Club Brugge kan, moet ik mijn conclusies trekken. Tot het einde van het seizoen zijn er nog vijf wedstrijden te gaan. Vier in de competitie en de bekerfinale. We zullen zien of ik daarin aan spelen toekom. Of ik mijn mening zal bijstellen, als ik in die matchen veel in actie zou komen. Het is niet omdat je vijf matchen speelt dat de situatie verandert, hé. Daarmee wis je een heel jaar niet uit. Meer wil ik daar nu niet over kwijt. Het belangrijkste is eerder deze week al besproken met mijn managers en Club Brugge. Zij weten hoe de vork aan de steel zit."

Corrigeer

MEER NIEUWS