Directeur slagerijschool

,,Ze vinden direct werk''

,,Ons vlees heeft afgezien'', zegt directeur Etienne Eeckloo van Ter Groene Poorte, de grootste slagerijschool van België. Ze 'doet' zowel slagerij, hotel als bakkerij en herbergt zo'n 1.320 leerlingen. Met 210 leerlingen is de afdeling slagerij de kleinste.

,,We komen van 320 en meer. Die achteruitgang heeft alles te maken met het imago van de vleessector. Die gasten zitten allemaal met dezelfde vraag: heeft de slager nog een toekomst?'' Voor de directeur is het antwoord evident: ,,Kwaliteit komt bovendrijven. De grotere slagerijen zullen steeds meer opgang maken. Sommige zullen zelfs uitgroeien tot een soort versmarkt.''

,,Wie hier afstudeert, kan meteen op vijf plaatsen beginnen. In het vijfde en zesde jaar leiden we hen ook al op tot traiteur. Zo kunnen ze mee met de nieuwe evolutie.''

Corrigeer

IN HET NIEUWS

Verkiezingen in jouw gemeente:

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees