Geen klacht na nieuwe scheldpartij

Xavier Malisse komt (voorlopig) goed weg

Xavier Malisse komt (voorlopig) goed weg

Hewitt schudde na de wedstrijd de hand van de gekalmeerde Malisse. Foto: © Getty Images

Geen stunt voor Xavier Malisse. De West-Vlaming stond gisteren in Queen's op een zucht van de zege in zijn tweede rondepartij tegen Lleyton Hewitt, de nummer twee van de wereld. Maar na 2u.37 trok de ex van Kim Clijsters aan het langste eind: 6-7 (3-7), 7-5, 7-5. Wel ging Malisse verbaal opnieuw uit de bocht. Er volgde echter geen klacht.

Het was al van maart geleden dat Lleyton Hewitt nog een officiële wedstrijd speelde. In Indian Wells liep hij een teenblessure op. Later hield een gekneusde rib hem van de baan. Die kwalen zijn intussen geheeld, toch verliep het gisteren niet zonder moeite. Xavier Malisse nam de eerste set in de tiebreak voor zijn rekening. In de tweede set liet hij een voorsprong ontglippen. Hewitt greep de winst en Malisse liet zich verbaal gaan. In de derde set had de Australiër voldoende aan één break om de zege binnen te rijven.

Hewitt stak Malisse een pluim op de hoed. ,,Ik wist dat het niet eenvoudig zou zijn. Malisse is veel beter dan zijn ranking laat vermoeden. Ik moest nog wat spinnenwebben van me schudden'', zei hij.

Intussen had Malisse zich in de tweede set weer laten gaan. ,,Jullie hebben altijd gelijk'', zei hij tegen de umpire. ,,Jullie zitten daar als domme trutjes en kontlikkers.'' De West-Vlaming had er net vier wegens schorsing opzitten wegens zijn woede-uitbarsting in Miami. Daarnaast stond er nog wel vier weken voorwaardelijk indien hij zich opnieuw zou laten gaan.

Maar waarschijnlijk komt Malisse weg zonder straf. ,,Er is niets vastgesteld en er is geen klacht ingediend, dus is er geen onderzoek gaande'', liet de tornooidirecteur van Queen's weten.

Corrigeer

Het Nieuwsblad biedt meer dan 1.000 reeksen in 12 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.