Paars-wit praat ook verder met Proto en Akin

Anderlecht haalt na Mitu nu ook Delorge binnen

Anderlecht haalt na Mitu nu ook Delorge binnen

Foto: © Photo News

Anderlecht bereikte gisteravond met Lierse een akkoord over de overgang van Laurent Delorge. Eerstdaags wordt het contract ondertekend, donderdag wordt de rechterflankspeler wellicht officieel voorgesteld. Hij tekent tot 2008.

Minder dan twee weken nadat Anderlecht de Roemeen Marius Mitu binnenhaalde, heeft paars-wit zijn tweede aanwinst voor volgend seizoen beet. Met Delorge zelf had Anderlecht al geruime tijd een akkoord voor drie seizoenen, maar Lierse lag tot voor kort dwars over de transfersom. Hoeveel de Pallieters nu precies opstrijken, is niet bekend.

De polyvalente Delorge, die in september 26 wordt, stond eerder op de loonlijst van AA Gent en het Engelse Coventry, waar hij door een zware beenbreuk amper in actie kwam. Bij Lierse maakte de razendsnelle Delorge afgelopen seizoen zes doelpunten.

Manager Herman Van Holsbeeck noemde de komst van Delorge een transfer in de breedte en zag voor hem eerst een plaats als rechtsachter weggelegd. ,,Hij kan zowel voorin als achterin op de rechterflank worden uitgespeeld. Delorge is op verschillende posities inzetbaar'', zei Van Holsbeeck gisteren dan weer.

Lierse praatte gisteren ook met Anderlecht over een verdere samenwerking. ,,Wij wensen met Anderlecht een duurzame samenwerking op te bouwen, die zich bijvoorbeeld kan uiten in het uitlenen van Anderlecht-spelers aan Lierse'', zegt investeerder Leo Theyskens.

Honger niet gestild

De honger van Anderlecht is echter niet gestild. De komende dagen hopen de Brusselaars de transfer van de Turkse spits Serhat Akin af te ronden. Ook met doelman Silvio Proto wordt rond de tafel gezeten.

Aflevering 9:Den beerschot en de schande van Popzuelo Beluister nu

Corrigeer

Het Nieuwsblad biedt meer dan 1.000 reeksen in 12 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.